Nyheter

Slaget om Amerika

Et av dette valgets siste kapitler ser ut til å bli skrevet i Pennsylvania – Joe Bidens hjemstat.

Joe Biden begynte valgdagen på rolig vis med et besøk til graven til sønnen Beau, som er gravlagt i Bidens hjemby Scranton i delstaten Pennsylvania. Nå ser det ut til at presidentvalget blir avgjort nettopp her.

Verken Biden eller Donald Trump har blitt erklært som vinner av delstaten, som rommer hele 20 valgmenn. Onsdag morgen var det fortsatt 1 million stemmer som ikke var talt opp der, primært poststemmesedler. Majoriteten av disse regnes for å gå til demokratene, noe Biden må håpe blir tilfellet. For med 64 prosent av stemmene talt opp, leder Trump med omtrent 650.000 stemmer.

Trump sier han vil gå til Høyesterett for å forkaste poststemmesedlene, til tross for at stemmer kan bli lovlig telt opp i enkelte stater etter valgdagen. Sist gang at et presidentvalg ble avgjort i Høyesterett var i 2000 da republikaneren George W. Bush slo Al Gore etter at retten gikk imot en stemmeomtelling i Florida.

Det gjenstår også å telle poststemmesedler i flere stater på østkysten og i det såkalte rustbeltet. Majoriteten av stemmene vil være klart på fredag. Også delstaten Nevada oppdaterer ikke det endelige resultatet før i dag.

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter