Nyheter

Helsedirektoratet: Det kan bli strengere smittevernregler

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier det kan være aktuelt å stramme ytterligere inn på private samlinger.

Etter bryllupsfester i Oslo forrige uke har 46 personer fått påvist koronasmitte. Rundt 300 personer er i karantene i forbindelse med de to festene.

Afshan Rafiq (H) vil stenge for bryllup og andre private fester i Oslo. Nå sier helsedirektør Bjørn Guldvog at de drøfter ytterligere innstramminger.

– Vi er enige med Ashfan Rafiq om at det er viktig å målrette tiltak der smitten skjer. Det kan være aktuelt å stramme ytterligere inn på private samlinger, sier Guldvog til VG.

Antall koronasmittede i landet økte siste døgn med 704 tilfeller. Det er det høyeste tallet som er registrert i løpet av ett døgn.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til TV 2 at det haster å få snudd smitteøkningen i hele Norge.

– Vi er veldig bekymret og jobber nå med nye råd og tiltak for å styrke etterlevelsen av smittevernreglene.

Nakstad vil ikke svare på hvilke tiltak som er mest nærliggende å innføre i Norge nå.

– Det har vi ikke landet ennå. Etterlevelse av eksisterende tiltak er svært viktige nå, i tillegg vurderer vi flere forsterkede tiltak, sier Nakstad til TV 2.

(©NTB)

• LES MER:

Ny forskning: Familier i «førstelinjen» kan ha blitt pandemi-taperne

Arve Juritzen: Er det kirkens rolle å være ekstremt best i smitteklassen?

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter