Nyheter

Katolsk leder ut mot engelske myndigheter

Kardinal Vincent Nichols går hardt ut mot engelske myndigheter etter at de i går kveld kunngjorde ytterligere koronainnstramninger.

Religiøse samlinger er forbudt etter at engelske myndigheter i går kunngjorde at de innfører flere tiltak for å få bukt med de høye smittetallene. I går passerte Storbritannia en million koronatilfeller. Med 45.000 koronarelaterte dødsfall er England det landet i Europa med høyeste tall.

Vincent Nichols, leder av Den katolske kirke i England og Wales, er likevel kritisk til myndighetenes beslutning. Det skriver The Guardian. Nichols hevder at han ikke har sett noen bevis som legitimerer et forbud mot religiøse samlinger.

Overfor den britiske avisa stiller den katolske erkebiskopen seg tvilende til om et slikt forbud vil ha stor effekt, og at slike samlinger nettopp har vært til hjelp for mange under pandemien.

Han ber at regjeringen fremlegge bevis som rettferdiggjør et slikt forbud mot religiøse samlinger.

De nye tiltakene innføres fra torsdag 5. november. Selv om religiøse samlinger ikke er tillatt, er det lov å dra til trossamfunn for å be. Under begravelser kan man maksimalt være 30 personer, mens bryllup kun er tillatt i unntakstilfeller.

Den forestående nedstengingen rammer barer, restauranter og butikker som ikke er vurdert som uunnværlige. Utenlandsreiser er ikke tillatt, og det er bare med visse unntak den engelske befolkningen kan forlate hjemmene sine.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter