Nyheter

Episode 5: Hva ville Jesus stemt?

I femte episode av podkasten God Bless America tar Vårt Land tempen på kristenvelgeren få dager før det amerikanske presidentvalget.

Presidentvalget er bare to dager unna. I ukens episode av Vårt Lands podkast God Bless America, ser programlederne Ruth Einervoll Nilsen og Une Bratberg på både meningsmålinger og i spåkuler for å finne ut av hva den kristne stemmen kan få å si.

– Mange av de amerikanske velgerne føler seg ledet av Jesus. Men i et land som kanskje er mer splittet enn noen gang, er det ikke entydig hva slags parti man lander på selv om man er kristen, sier Einervoll Nilsen.

Og Bratberg fortsetter:

– Så da må det store spørsmålet vi stiller nå like før valget bli: Hva ville Jesus stemt?

Hilde Restad, førsteamanuensis ved Bjørknes Høyskole, og Vårt Land-kommentator Erling Rimehaug gjester episoden.

LES FLERE SAKER I VÅRT LANDS SERIE OM AMERIKANSKE KRISTENVELGERE:

• Kato­likker: For David ­Rodriguez handler valget mest av alt om å verne om familien
• Evangelikale: Peter Ernst støtte til Trump handler om langt mer enn abortsaken
• Svarte protestanter: For Yoanne er likeverd viktigst, ikke abort

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter