Nyheter

Baptistene kastet hovedstyrelederen

Hovedstyreleder Jon Vestøl fikk ikke fornyet tillit på Baptistsamfunnets landsmøte. Han blir erstattet av Sissel-Merete Uv Berg.

Baptistsamfunnet har en prosedyre for ledervalg som gjør at bare kandidater som først er valgt inn i hovedstyret, kan bli styreleder.

Valgkomiteen hadde innstilt både Berg og sittende styreleder Vestøl til ledervervet. Fordi Vestøl ikke ble valgt inn i styret, var han ikke lenger valgbar som styreleder, og landsmøtet sto da igjen med bare én styrelederkandidat, Sissel-Merete Uv Berg fra Lillehammer baptistmenighet.

Berg vant ledervalget med 145 stemmer, mens 24 stemmer var blanke.

Berg er pastor i Lillehammer baptistmenighet og har vært med i hovedstyret det siste året.

Gjenvalg

Alle hovedstyremedlemmene stilte sine plasser til disposisjon foran landsmøtet på Gardermoen etter samtaler mellom det konservative nettverket Veien Videre og hovedstyret.

Med unntak for ledervervet hadde valgkomiteen ikke foreslått flere kandidater til de ulike plassene i hovedstyret. Nettverket Veien Videre fremmet Gabriel Stephen som kandidat mot Jon Vestøl, og Stephen fikk flertall.

Fornøyd

Magnar Mæland, som er leder for Veien Videre, sier til Kristelig Pressekontor at de er fornøyd med utfallet av valgene.

– Vi tenker at vi nå har fått et mer samlet og handlekraftig hovedstyre, og vi er innstilt på at hovedstyret og den nye generalsekretæren skal få nødvendig arbeidsro. Vi vil heie på og be for dem, kommenterer Mæland.

Vil skape ro

Berg sier til KPK at den viktigste oppgaven for henne nå blir å skape ro.

– Jeg vil jobbe tett sammen med generalsekretær Bjørn Bjørnø, og vi må bygge opp under BID2022-prosessen og holde kirkesamfunnet samlet.

– Blir dette utfordrende etter den striden om samlivsspørsmål dere har hatt?

– Etter en del av valgene som nå er gjort, håper jeg det kan gi en ro som gjør at vi kan fokusere på det viktigste. Det blir nok en krevende prosess fortsatt, men vi har et bedre utgangspunkt nå enn vi har hatt de siste to åra. Vi får ta ett skritt om gangen og finne en arbeidsmåte som gjør at vi kan jobbe lag med alle kirkesamfunnet, sier Berg. KPK

LES MER: Baptistene bekrefter konservativt samlivssyn

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter