Nyheter

Satte inn ekstra vakthold: – Ekstremister påvirkes av hverandre

Muslimsk Dialognettverk oppfordret norske moskeer til å øke sikkerheten før fredagsbønnen i dag. – Vi tar ingen sjanser, sier Basim Ghozlan i Rabita-moskeen i Oslo.

Bilde 1 av 2

I forkant av dagens fredagsbønn hadde Rabita-moskeen satt inn ekstra vakthold. Basim Ghozlan, forstander moskeen som ligger sentralt i Oslo, tar det hele med knusende ro, men forteller at de ikke ønsket å ta noen sjanser.

– Ekstremister påvirkes av hverandre, også internasjonalt. Uansett hvor langt unna ting skjer Norge, kan det påvirke noen her. For å ikke ta noen sjanser, valgte vi derfor å ta sikkerheten på alvor.

– Hvordan påvirket dette fredagsbønnen for dem som møtte opp i dag?

– Det påvirket ikke medlemmene noe særlig. De skal ikke tenke på slike ting, men tenke på sin bønn, be og så gå. Det er vanlig med litt vakthold hos oss, så det er de vant til. At det var flere vakter enn vanlig, tror jeg egentlig de færreste la merke til.

LES MER: PST mener trusselen fra islamistisk terror er skjerpet

Rabita-moskeen var ikke alene om å øke sikkerheten under fredagens bønn. Ghozlan forteller at det var Muslimsk Dialognettverk som sendte ut en oppfordring til alle sine medlemmer.

– Vi er bekymret for hvordan situasjonen i Frankrike eskaleres internt og internasjonalt, sa leder Senaid Kobilica til NTB.

LES MER OM ANGREPET I NICE:

• Tre drept i knivangrep i Nice

• Religiøse ledere i Norge: – Et usselt angrep på troende

• Vatikanet: – Dagens angrep har sådd død inn i et kjærlighetens sted 

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter