Nyheter

Vårt Land ansetter tre nye journalister

Maria Lavik (36) er fast ansatt i nyhetsavdelingen, Marit Mjølsneset (31) i religionsavdelingen og Elias Bakken Johansen (26) i kulturavdelingen.

– Det er oppløftende å se at vi tiltrekker oss svært kompetente og dagsordensettende journalister til en avis i sterk vekst, sier sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore.

Avisen ansetter journalister til både kultur-, religion- og nyhetsavdelingen.

Maria Lavik (36) er ansatt som journalist på nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Maria har det siste året vært frilanser og jobbet med et bokprosjekt. Tidligere har hun vært vaktsjef og journalist i Klassekampen. Hun har jobbet i NRK radio, både som vaktsjef, researcher og nyhetsjournalist og startet sin karriere i lokalavisa Hordaland, nær hjembygda Eksingedalen.

Maria er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo og har også en master i økonomisk historie fra London School of Economics og en bachelor i historie fra Universitetene i Bergen og Cape Town. Hun har i flere år vært styreleder i IR, Internasjonal Reporter, og er nå styremedlem.

­– Vi er svært glad for at Maria har sagt ja til å bidra til løfte Vårt Lands nyhetsjournalistikk videre. Vi ble kjent med Maria i sommer da hun var tilknyttet vår redaksjon og ble svært imponert over hennes evne til å sette dagsorden. Maria er en journalist som evner å se nye sammenhenger og som formidler med et klart og tydelig nyhetsspråk. Hennes kompetanse vil bidra med nye perspektiver til vår verdibaserte journalistikk, sier Veslemøy Østrem, nyhetsredaktør i Vårt Land.

Marit Mjølsneset (31) er ansatt som journalist på religionsavdelingen.

Hun er utdannet journalist fra Universitetet i Bergen, og har erfaring fra flere ulike publikasjoner. Hun kommer nå fra jobben som kommunikasjonsrådgiver i Det Norske Misjonsselskap.

– Mjølsneset har bred og variert erfaring, både fra Medie- og Kristen-Norge. Hun har stor forståelse og engasjement for Vårt Lands prosjekt, og kommer til å bli en viktig journalist for vår kristenliv- og religionsdekning, sier konstituert religionsredaktør Elise Kruse.

Elias Bakken Johansen (26) er ansatt som journalist på kulturavdelingen.

Han har vært i vikariater i Vårt Land siden i fjor sommer. Han har på denne tiden markert seg som en effektiv og nyhetssøkende kulturjournalist, som mestrer den digitale hverdagen svært godt. Bakken Johansen har gått journaliststudiene i Volda og har tidligere vikariert i DN Magasinet og vært frilanser.

– Med Elias på laget vil vi befeste vår posisjon som en av landets ledende kulturavdelinger. Elias er en analytisk og systematisk journalist med sterk nyhetsteft, og han har for lengst rukket å bli svært godt like av dem som nå blir hans faste kolleger i Vårt Land, sier kulturredaktør Arne Borge.

LES OGSÅ:

• To av tre som ikke ville gi Moradi asyl, var Frp-politikere

• – Visste ikke at han var Frp-politiker

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter