02 December 2020Nyheter

Oslo strammer til, men gudstjenestene kan trolig fortsette som før

Selv om Oslo kommune presenterte en rekke nye, strenge tiltak i ettermiddag, kan gudstjenestene i hovedstaden trolig fortsette som før.

Mandag ettermiddag presenterte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) en rekke nye tiltak for å få kontroll over covid-19-smitten i Oslo.

Blant tiltakene som trer i kraft førstkommende torsdag er en innføring av såkalte «sosiale bobler», som vil si en begrensning i antall mennesker du har nærkontakt med. Antallet kontakter gjennom en uke bør ikke overstige ti personer i sosiale sammenhenger, anbefaler kommunen.

Norske kirker forbereder seg på en annerledes julefeiring. Det ser derimot ikke ut til at de nye innstrammingene påvirker gudstjenestene i hovedstaden.

– Fritidsaktiviteter og organiserte eller kommersielle kulturaktiviteter regnes ikke som private sosiale sammenhenger. Gudstjenester teller derfor ikke som en sosial sammenheng, sier Johansen til Vårt Land mandag kveld.

Et annet tiltak som innføres torsdag, er påbud om bruk av munnbind inne på offentlig sted dersom man ikke kan overholde énmetersgrensen. Dessuten vil antall mulige deltakere på arrangementer innendørs uten fast seteplassering nedjusteres fra 50 til 20 personer.

Heller ikke dette ser ut til å ramme gudstjenestene, skal vi tro byrådslederen.

– Dersom det er mulig å holde en meters avstand er det ikke nødvendig å bruke munnbind, men det er påbudt der man ikke kan holde tilstrekkelig avstand. Antallet som kan være til stede under en gudstjeneste er ikke begrensa til 20 personer, gitt at det er fastmonterte seter, i tråd med regjeringens retningslinjer, sier Johansen.

LES OGSÅ:

• Her er de nye, nasjonale koronatiltakene

Det blir en annerledes jul i norske kirker. I Oslo domkirke har de nummerert setene

---

Fakta:

---

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter