Nyheter

Kjell Erland Grønbeck innstilt som KrFs førstekandidat i Buskerud

Stadig flere av nominasjonskomiteene til KrFs fylkeslag leverer innstilling på liste til stortingsvalget neste høst. Maria Moe (26) fra Råde er innstilt på førsteplass på KrFs stortingsliste i Østfold.

###

– Jeg er motivert til å jobbe for KrFs gode politikk og for Østfolds beste på Stortinget. Jeg brenner spesielt for barn og unge, og en god eldreomsorg, og da er å stille til valg for familiepartiet KrF naturlig for meg, sier Maria Moe i en pressemelding.

Moe er til daglig politisk rådgiver for Kjell Ingolf Ropstad i barne- og familiedepartementet.

Grønbeck på topp i Buskerud

Nominasjonskomiteen til KrF i Buskerud har innstilt Kjell Erland Grønbeck som listetopp i forbindelse med stortingsvalget, skriver de i en pressemelding.

– Jeg er ydmyk og glad for at nominasjonskomiteen ønsker meg på topp i Buskerud og jeg ser frem til nominasjonsmøtet i november. Buskerudregionen har alltid betydd mye for meg opp gjennom oppveksten hvor jeg har kunnet feriere og jobbe i hele det gamle fylket, sier Grønbeck i en pressemelding.

Grønbeck er lærer og førstevara på fylkestinget for KrF. På andreplass foreslår nominasjonskomiteen Anne Lise Søvde Valle (42) og Sara Tellefsen Nødland (24) er foreslått 3. plass.

– Det har vært kamp om listeplassene i Buskerud KrF denne gangen med fem kandidater som ønsket topp-plassen.
Det var bred oppslutning i nominasjonskomiteen om at Kjell Erland Grønbeck fra Øvre Eiker skulle nomineres til førsteplassen, sier Trond Johansen, leder for nominasjonskomiteen i pressemeldingen.

Han understreker at komiteen er enige om innstillingen.

Ved forrige valg var det Jostein Rensel som toppet listen i Buskerud KrF. Nominasjonsmøtet til KrF i Buskerud vil avholdes lørdag 7. november, da vedtas den endelige listen.

Fra tidligere er det blant annet kjent at utviklingsminister Dag Inge Ulstein topper listen i Hordaland og at det er kamp om andreplassen i Agder.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter