Nyheter

«Var ikke kjent med at han var Frp-politiker»

Nemndmedlem forsvarer vedtaket – og sier hun var ukjent med at det andre nemndmedlemmet også er aktiv i Fremskrittspartiet.

Sissel Ekeblad Andersen sier hun blir provosert av advokat Jostein Løken når han sier at nemndmedlemmene i denne saken argumenterer «ut fra sine private, politiske standpunkt, og ikke ut fra hva lovverket sier»:

– Jeg tilkjennegir aldri mine politiske standpunkter i nemndmøter. I denne saken skulle vi vurdere om hvorvidt en tildeling av Humanistprisen skulle kvalifisere til opphold i Norge – noe jeg mener tildelingen ikke gjør. Her var det andre nemndmedlemmet enig og nemndleder uenig.

LES: Innvandringskritiker bestemte at ateist ikke får asyl i Norge

Har ingen kommentar

Ekeblad Andersen opplyser at hun var var ukjent med at det andre nemndmedlemmet, Trond Ellingsen, også er aktiv i Fremskrittspartiet. Hun leder lokallaget i Lillesand og er vararepresentant for Frp i bystyre. Han var leder av lokallaget i Asker fram til i fjor og er nå vararepresentant for Frp i kommunestyret.

– Dere er begge aktive i Frp?

– Vi har ikke sittet sammen i nemndmøte før, og jeg var ikke kjent med at han var Frp-politiker. Han presenterte seg kun som advokat, forteller Ekeblad Andersen, og sier at utover det har hun ikke annen kunnskap om nemndkollegaen.

Trond Ellingsen sier til Vårt Land at han ikke ønsker å svare på spørsmål eller kommentere saken:

– Jeg har ikke noe å si utover det som blir sagt i flertallsvedtaket.

Artikkelen fortsetter under

Trond Ellingsen var fram til i fjor leder av Frps lokallag i Asker og er nå vararepresentant for Frp i kommunestyret.

Prisen var ukjent

Sissel Ekeblad Andersen mener fortsatt at flertallet fattet rett vedtak.

– Jeg kan ikke se hvordan Humanistprisen gjør det farligere for asylsøkeren å kunne vende tilbake til hjemlandet. Selv hadde jeg aldri hørt om denne prisen før vi behandlet saken i nemndmøte, sier hun.

På spørsmål om hva hun mener om at nemndleder har oversendt saken til sluttbehandling i stornemnd, sier Ekeblad Andersen at hun «stusser over avgjørelsen», men tar det til etterretning for «slik er vel jussen».

LES MER:

Noas advarer mot «fatale konsekvenser»

• Våre myndigheter nekter flyktninger å skifte tro

• UNE tar sitt oppdrag på største alvor

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter