Nyheter

1,3 million fat olje i fare for å lekke fra oljetanker i Venezuela

1,3 million fat olje kan lekke fra en skadet oljetanker som i flere måneder har ligget ankret opp i sjøen utenfor det østlige Venezuela, ifølge opposisjonen.

Oljetankeren Nabarima har ligget ankret opp i Paria-gulfen, et havområde som skiller Trinidad og Tobago fra Venezuela på det søramerikanske fastlandet. Tankeren har vært brukt til lagring for olje.

– Hvis oljen ikke blir hentet ut, og selv om Nabarima kan stabiliseres, risikerer vi en permanent miljøkatastrofe, sier opposisjonspolitikeren Robert Alcala, som sitter i Venezuelas nasjonalforsamling.

Tankeren har begynt å krenge, ifølge et videoopptak fra den frivillige organisasjonen Fisherman and Friends of the Sea 16. oktober.

Fire dager tidligere sa flere ansatte i Venezuelas statlige oljeselskap PDVSA at tankeren hadde en krengningsvinkel på 8 prosent, at maskinrommet sto under vann og vannpumpene hadde brutt sammen. Det opplyser Eudis Girot, en venezuelansk fagforeningsleder i oljesektoren.

Den 264 meter lange tankeren har hatt vedlikeholdsproblemer siden 2014, og PDVSA har ignorert dem, hevder han.

PDVSA har ikke kommentert saken, men i forrige måned kalte selskapet påstander fra miljøvernere om at Nabarima var i dårlig forfatning, for falske nyheter.

Ifølge opposisjonspolitiker Luis Stefanelli har PDVSA sendt to skip til stedet for å hente ut oljen. Men amerikanske sanksjoner mot PDVSA hindrer angivelig oppdraget.

Nabarima eies av Petrosucre, et selskap der PDVSA har største eierandel. Italienske Eni eier 26 prosent av Petrosucre.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter