Nyheter

KrF-topp foreslår å fjerne fedrekvoten

KrFs Ida Lindtveit Røse, som leder partiets oppvekstutvalg, ønsker å fjerne dagens ordning med tredeling av fødselspermisjonen.

Barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (Krf) i Tøyenparken. Tøyen Sportsklubb.

Røse, som vikarierte som barne- og familieminister da partileder og statsråd Kjell Ingolf Ropstad tok sin pappapermisjon, mener familiene selv må få bestemme fordelingen, skriver VG.

– Mange familier opplever at permisjonen er forhåndsbestemt og gir for lite frihet, mener Røse.

I dag er ordningen slik at foreldre kan fordele 16 ukers permisjon mellom seg, mens mor og far har en kvote på 15 uker hver.

Halvparten av KrFs oppvekstutvalg vil ha en helt fri fordeling av fødselspermisjonen, mens et mindretall foreslår en kvote på ti uker hver til mor og far.

SVs Freddy André Øvstegård, som sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, mener forslaget er et skudd for baugen for likestillingsarbeidet.

– Dette mener jeg er et stort angrep på likestillingen i Norge og ikke minst på fars rett og mulighet til å være sammen med ungene sine den første, viktigste tiden i et barns liv, sier han.

Oppvekstutvalgets forslag er et av innspillene til KrFs nye program som skal legges fram senere i høst.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter