Nyheter

Lærer som hadde vist fram Muhammed-karikaturer, drept i Paris

En person er drept i det som omtales som en halshogging i en Paris-forstad, opplyser fransk politi. En terroretterforskning er satt i gang.

En lærer som hadde undervist om ytringsfrihet og vist fram Muhammed-karikaturer, er halshogget i en Paris-forstad.

Politiet har åpnet terroretterforskning.

Fransk politi bekreftet fredag kveld meldingene i franske medier, blant dem Le Parisen, om at mannen hadde brukt de omstridte karikaturene i undervisningen.

En mistenkt gjerningsmann ble skutt og drept etter å ha opptrådt truende, opplyser politiet.

Meldingen om drapet kommer samtidig som det pågår en rettssak i kjølvannet av terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i 2015, der tolv personer ble drept.

Årsaken til at Charlie Hebdo ble mål for angrepet, var at satiremagasinet flere ganger hadde trykket tegninger av profeten Mohammed.

Historielærer

Angrepet fredag skjedde rundt klokka 17 ved en skole i Conflans-Sainte-Honorine, en forstad vest for den franske hovedstaden. Offeret var historielærer, og hadde nylig vist fram Muhammed-karikaturer og diskutert dem i undervisningen, opplyser politikilder.

Politiet opplyser at de etterforsker hendelsen som «et drap knyttet til en terrororganisasjon». De rykket ut til stedet etter å ha fått en telefon om en mistenkelig mann som oppholdt seg der.

De oppdaget da offeret, og fant den mistenkte gjerningsmannen noen hundre meter unna. Politiet opplyser at han hadde kniv og en såkalt softgun. Enkelte tidlige meldinger gikk ut på at han var skutt og alvorlig såret, men fredag kveld bekrefter etterforskerne at mannen er død.

I etterkant av hendelsen rykket også en bombegruppe ut til stedet, av frykt for at det kunne være en bombevest der.

Publikum ble advart mot å nærme seg stedet.

Avbryter reise

Innenriksminister Gérald Darmanin, som er på reise i Marokko, vender umiddelbart tilbake til Paris etter hendelsen.

Han har hatt samtaler med statsminister Jean Castex og president Emmanuel Macron, opplyser Darmanins kontor.

Hendelsen minner om et angrep som fant sted i den franske hovedstaden i slutten av september. Da angrep en 18 år gammel pakistaner to menn utenfor de tidligere lokalene til Charlie Hebdo. En kjøttøks ble brukt i angrepet. Ofrene ble alvorlig skadd.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin sa like etter at angrepet «åpenbart var en islamistisk terrorhandling». 18-åringen skal i avhør ha begrunnet handlingen med satiremagasinets publisering av karikaturer av profeten Muhammed.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter