Nyheter

Senterpartiet puster Arbeiderpartiet i nakken på ny måling

Senterpartiet får rett under 20 prosentpoeng i en fersk meningsmåling. De ligger dermed like bak Ap, som måles til 20,8 prosent.

Senterpartiet bykser oppover med 5,2 prosentpoeng på en ny meningsmåling og får 19,8 prosent. Det er Sentio som har gjort målingen på oppdrag for Nettavisen.

– Senterpartiet puster nå Arbeiderpartiet i nakken, og spekulasjonene om hvem som skal ha statsministeren av de to partiene blir ikke lagt død med det første, sier Martin Stubban hos Sentio til Nettavisen.

Målingen er tatt opp etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram i forrige uke, og Ap-profilen Jan Bøhler meldte overgang til Senterpartiet. Overgangen ble møtt med skarpe reaksjoner fra flere Ap-profiler.

Arbeiderpartiet går tilbake 1,0 prosentpoeng fra forrige måling og får en oppslutning 20,8 prosent.

På borgerlig side går Frp tilbake med 1,3 prosentpoeng på målingen og får 13,5 prosent, mens Høyre går tilbake med 1,1 prosentpoeng og måles til 23,6 prosent. Regjeringspartnerne Venstre og KrF havner begge under sperregrensen med henholdsvis 3,3 og 3,5 prosent. For Venstre er dette en framgang på 0,6 prosentpoeng fra forrige måling, mens KrF holder seg på stedet hvil.

For de andre partiene er oppslutningen som følger: SV: 6,6 prosent (- 0,6), MDG: 4,2 prosent (- 0,1), Rødt: 3,3 prosent (- 0,7), øvrige: 1,4 prosent (- 1,1).

1.000 personer er intervjuet over telefon i målingen. Spørsmålet de har fått, er hva de ville stemt hvis det var stortingsvalg i morgen. Feilmarginen ligger på mellom 0,9 og 3,2 prosentpoeng.

LES MER:

* SpU om vaksiner: – Skaff dere en realitetssjekk, KrFU

* Unge Venstre-leder ber Kong Harald debattere han i Politisk kvarter

* Kommentar: «Det nye partiet Sentrum kan dytte KrF under sperra»

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter