Nyheter

80 har meldt seg ut av kirken i Sogndal etter Mikael Bruuns uttalelser

Antall utmeldinger fra Den norske kirke øker i Sogndal, etter Mikael Bruuns uttalelser om kvinnelige prester.

80 personer har meldt seg ut av Den norske kirke i Sogndal, bekrefter kirkeverge Jorunn Merete Haukås-Eide i Sogndal kirkelige fellesråd til Vårt Land.

Det var i august at sokneprest i Sogndal Mikael Bruun fikk mye oppmerksomhet etter en opptreden i NRKs Dagsnytt Atten, der han gjentok et budskap han nylig hadde skrevet i Vårt Land – nemlig at han ikke vil ha gudstjeneste eller nattverdsfellesskap med kvinnelige prester.

I midten av september var det 70 personer som hadde meldt seg ut av Den norske kirke i Sogndal, ifølge Sogn Avis. Siden har altså tallet økt.

Debatten i kjølvannet av Mikael Bruuns uttalelser førte også til at foreldre til 26 konfirmanter i Sogndal skrev brev til kirken i Sogndal og biskopen i Bjørgvin om at de ønsket at Bruun ble tatt av undervisningen for konfirmantene.

Dette sa biskopen nei til. Likevel var ingen av konfirmantene har trukket seg fra undervisningen, hverken i 2020- eller 2021-kullet, ifølge Haukås-Eide, som ikke vil si noe mer om hvordan kirken i Sogndal reagerer på utmeldingene.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Torgeir Holljen Thon

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter