Nyheter

Angrep ved tysk synagoge etterforskes som drapsforsøk

En 26 år gammel jødisk mann ble overfalt utenfor en synagoge i Hamburg søndag kveld. Tysk politi etterforsker hendelsen som drapsforsøk.

Offeret ble slått i hodet med en skuffe idet han var i ferd med å gå inn i synagogen for å delta i feiringen av den jødiske løvhyttefesten. Tilstanden er ifølge politiet ikke alvorlig.

Den antatte gjerningsmannen er en 29 år gammel tysk statsborger av kasakhstansk opphav. Ifølge kilder ble det funnet et papir med bilde av hakekors i lomma hans, og det mistenkes derfor at antisemittisme kan ha vært motivet. Mannen skal imidlertid ha framstått som «forvirret», opplyser politiet.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas var raskt ute med å fordømme angrepet, som han i en Twitter-melding betegner som «frastøtende antisemittisme».

Tyskland har den siste tiden opplevd en økning i antallet angrep fra antisemitter og høyreekstremister, ofte koblet til motstand mot myndighetenes smitteverntiltak under koronapandemien.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter