Nyheter

Trumps lege: – Han har det veldig bra og er feberfri

USAs president Donald Trump, som har fått påvist koronasmitte, har det veldig bra og er feberfri, ifølge hans lege Sean P. Conley.

– Denne morgenen har presidenten det veldig bra, sa Conley da han lørdag morgen amerikansk tid ga en oppdatering om tilstanden til Trump.

Conley sa også at de er veldig fornøyde med presidentens utvikling.

– Torsdag hadde han mild hoste, tett nese og var sliten, og alt dette løser seg og bedrer seg nå, sa legen.

Han sa også at Trump er feberfri.

Forsiktig optimistiske

– Vi er forsiktig optimistiske, men han har det kjempebra, sa Conley.

Trump bekreftet tidlig fredag morgen norsk tid at han hadde fått påvist koronasmitte. Han ble innlagt på militærsykehuset Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda i Maryland senere på dagen.

Sean Dooley, en av de andre legene som behandler presidenten, sa at de følger ham veldig tett med tanke på mulige komplikasjoner i forbindelse med koronasykdommen eller behandlingen.

– Får ikke oksygen

– Vi har undersøkt hans funksjoner når det kommer til hjerte, nyre og lever. Alle disse normale. Presidenten får heller ikke oksygentilførsel. Han har ikke vanskeligheter med å gå rundt eller puste. Han er også ved veldig godt mot, sa Dooley.

Trump fikk sin første dose med legemiddelet med Remdesivir fredag, og legene planlegger å behandle ham med legemiddelet i fem dager framover. Han har også fått en eksperimentell antistoff-blanding.

(©NTB)

Her er flere artikler om USA og valget:

Ny podkast fra Vårt Land: De kristne stemmene som kan avgjøre valget

Møt de som støtter Trump: - Gud kan bruke hvem som helst

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter