Nyheter

Topp-kardinal i Vatikanet trekker seg

En av de viktigste kardinalene i Vatikanet, Angelo Becciu, har trukket seg uten at noen årsak er oppgitt.

Avgangen torsdag beskrives som uventet. I en kort uttalelse fra Vatikanet heter det at pave Frans har akseptert at Becciu trekker seg.

72-åringen har vært leder for en avdeling som avgjør hvem som skal få status som helgener.

Italienske medier setter avgangen i sammenheng med en finansskandale knyttet til eiendomsinvesteringer som Vatikanet har gjennomført i London. Becciu hadde et overordnet ansvar for investeringene i sin tidligere stilling i Vatikanet.

Becciu sier til det italienske nyhetsbyrået Adnkronos at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter