VIL GRANSKE RAPPORT:

Født fri iverksetter undersøkelse av EYs granskning

Det opplyser stiftelsen selv i en pressemelding.

Oslo  20180601.
Daglig leder Shabana Rehman Gaarder inviterte til historisk åpningsmarkering for stiftelsen Født fri. Blant deltakerne på åpningseremonien var kulturminister Trine Skei Grande og stortingsrepresentant Abid Raja.
Foto: Tore Meek / NTB

Født fri har engasjert advokatfirmaet Bull & Co til å gjennomgå Ernst and Youngs granskning av stiftelsen, skriver de i en pressemelding.

– Vi opplever ikke at kravene til kontradiksjon er oppfylt i tillegg til at rapporten gjengir udokumenterte påstander fra varslerne. Etter å ha leste Advokatforeningens retningslinjer for private granskinger, har jeg derfor bedt Helsingeng om en gjennomgang. Anne Helsingeng er en av Norges fremste advokater på privat gransking og det er derfor vi har gitt oppdraget til henne, sier Shabana Rehman, daglig leder i Født fri, i pressemeldingen.

Partner i advokatfirmaet, Anne Helsingeng, er hyret på for å lage raporten. Den skal være ferdig neste uke og EYs gransking for IMDi er en privat gransking, heter det i pressemeldingen.

Vårt Land har i lengre tid undersøkt forholdene rundt organisasjonen Født fri, etter at flere varslere fortalte om sine opplevelser med stiftelsen. En granskingsrapport fra Earnst and Young ble langt frem tidligere denne uken, hvor de konkluderte med økonomisk rot i stiftelsen. Rehman selv har understreket at hun mener rapporten inneholder flere fei.

LES MER:

• Professor: – Født fri-gransningen er full av feil

Slik gikk Født fri fra løs idé til budsjettvinner - på fire uker 

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter