Nyheter

Tok til tårene da han ble velsignet på Farmen

Prest Thor Haavik velsignet en av sine meddeltakere i sesongpremieren av Farmen. Det vakte både tårer og begeistring.

Farmen hadde premiere på tirsdag. Som vanlig er det stort spenn i deltakernes personligheter og bakgrunn. Blant årets deltakere er presten Thor Haavik fra Loddefjord.

I et intervju med TV2 har den nyutdanna presten sagt at han har som mål å fremme det kristne budskapet, og at han ser på de andre deltagerne der inne som sin egen menighet.

– Jeg håper å fronte den kristne tro på en varm og fin måte, sa Haavik.

Nettopp det fikk han anledning til i tirsdagens sending på TV2.

Første gang

Da anleggsarbeideren Raymond Røskeland skulle legge seg den første kvelden på gården, fikk presten be en velsignelse for ham.

«Jeg fant jo ut at jeg aldri har prøvd å bli velsignet. Så da tenkte jeg at kan prøve å bli velsignet for første gang», sa Røskeland om hendelsen.

I et klipp fra serien ser en velsignelsen utspille seg.

Røskeland ligger side om side med sin med deltaker Nils Kvalvik i senga på kvelden – begge med foldede hender.

«Det kommer til å bli en fantastisk opplevelse», sier en av de andre deltakerne.

Velsignelse

Haavik setter seg på nattbordet og legger en hånd på skulderen til Røskeland.

«Må Herren velsigne deg og bevare deg fra alt ondt og føre deg til det evige liv. Må Jesu nåde, Guds kjærlighet og Den hellige ånds fellesskap være med deg, Raymond. Du er trygg. Du er elsket. Du er viktig. Amen», ber Haavik, mens Røskeland lukker øynene.

Når bønnen er ferdig, må Røskeland ta til tårene og tørker de med håndbaken.

Tårene og bønnen vekker reaksjoner blant de andre deltakerne. Flere sier at de synes det var veldig fint. Kvalvik, som lå ved siden av, bryter ut «Det var fantastisk!».

Kapellan i Salhus menighet

Haavik er nyansatt som kapellan i Salhus menighet i Åsane. Han har fått grønt lyst av biskop Halvor Nordhaug til å utsette jobboppstart og delta i det populære TV-programmet, ifølge kirken.no.

Prost i Åsane sa i samme artikkel til kirken.no at han håper at en prest i Farmen kan bli en anledning som kan betraktes i et misjonsperspektiv.

Farmen hadde premiere tirsdag 22. september på TV2. Det er 14 deltakere som skal drifte en gård sammen, samtidig som de konkurrerer om en bil og hytte.

Her kan du se klippet fra Farmen:

---

Farmen 2020

  • Årets program spilles inn ved Samsjåen i Ådal, nord for Hønefoss
  • Mads Hansen er programleder
  • Thor Haavik (26) fra Loddfjord, er utdannet prest

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter