Nyheter

Karin Okkenhaug Seim vant salmekonkurransen

Juryen fikk inn 90 bidrag, tre finalister ble plukket ut, men det var til slutt Karin Okkenhaug Seim (43) som stakk av med seieren. Hør hennes salme «Kjære Gud i dine hender» her.

1 av 2

– Det er ungdommen som er vinnerne her, sa juryleder Jan Stefan Bengtsson før han torsdag kveld kunngjorde hvilket bidrag som vant salmekonkurransen utlyst av Tunsberg bispedøme og Lyche musikkforlag. De har etterlyst  nye dåpssalmer, særlig med tanke på materiale som egner for de som i voksen alder velger å la seg døpe.

På torsdagens kåring var det Karin Okkenhaug Seims salme «Kjære Gud i dine hender» som vant fram. Sindre Skeie kom på 2. plass og Lars Tore Bøe kom på tredjeplass.

Okkenhaug Seim har skrevet teksten til sangen og Iver Olav Erstad har skrevet melodien til vinnersalmen.

–  Glad for å nå helt til topps

Under torsdagens kåring ble alle finalesangene fremført før jurymedlemmene kom med sine vurderinger av sangene.

– Det var en veldig fin kveld i går. Både Ole Iver og jeg var glad for å nå helt til topps, sier Okkenhaug Seim til Vårt Land.

Hun er til vanlig freelance artist, musiker og sanger og jobber for tiden med sin andre plateutgivelse.

Her kan du lese presentasjonene av de tre finalistene og hvorfor juryen valgte nettopp de tre finalistene.

Hør Okkenhaug Seims salme (35:45) og se kåringen her

Kåring av dåpssalmer for ungdom

Direkte fra Solvangkirken i Tønsberg.

Posted by Tunsberg bispedømme i Den norske kirke on Thursday, September 17, 2020

Salmen skal brukes allerede på søndag

Allerede førstkommende søndag skal salmen «Kjære Gud, i dine hender» bli sunget i en voksendåp i Åmot kirke. Da kapellan Runar Liodden spurte Okkenhaug Seim om tillatelse til bruke den, ble tekstforfatteren henrykt.

– Da jeg fikk den meldingen, kjente jeg at dette var hele meningen med å være med. Da ble jeg veldig glad, sier Okkenhaug Seim.

– Mange skatter i norske hjem

Okkenhaug Seim synes det er bra at konkurransen ikke ble forbeholdt kjente salmediktere, men at det ble åpnet opp for alle som ville komme med et bidrag.

– Det er mange som sitter der hjemme som har masse fint å komme med. Det er bra at det åpnes opp for at det kan finnes skatter hjemmefra.

Okkenhaug Seim synes det er fint at Tunsberg bsispedømme og Lychemusikkforlag har satt fokus på voksendåp i konkurransen,

– Det synes jeg var oppmerksomt av dem. Jeg har ikke vært i så mange voksendåper og har ikke tenkt på at det finnes hull i salmeboka om akkurat det temaet, sier Okkenhaug Seim.

LES OGSÅ: Her kan du lese tekstene til de tre finalistene

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter