Nyheter

Snåsamannens kirketurné får rettslig etterspill

Gjertstadstiftelsen har stevnet to av Joralf Gjerstads tidligere samarbeidspartnere for et sekssiftet beløp, skriver Trønder-Avisa.

I 2017 og 2018 var Joralf Gjerstad, også kjent som Snåsamannen, på en kirkekonsert-turné med 15 forestillinger, sammen med sangeren Therese Ulvan og den tidligere politimannen Øyvind Løvrød. Forestillingene bestod av sang ved Therese Ulvan, og samtaler mellom Joralf Gjerstad og Øyvind Løvrød.

Gjerstadstiftelsens styreleder Ivar Andreas Asbøll bekrefter overfor Trønder-Avisa at stiftelsen nå stevner Therese Ulvan og Øyvind Løvrød for et sekssifret beløp. Advokat Cato Schiøtz, som representerer stiftelsen, bekrefter overfor avisa at han sendte stevningen til Sør-Trøndelag tingrett forrige tirsdag.

Strid om inntekter

Ifølge Trønder-Avisa er handler tvisten om hvorvidt det var slik at alle inntektene fra turneen skulle gå til Gjerstadstiftelsen. Stiftelsens styreleder sier til Trønder-Avisa at partene har forsøkt å komme til enighet i forliksrådet, uten hell.

– Intensjonen til Joralf var hele tiden at overskuddet skulle gå til Gjerstadstiftelsen. Selv tok han ikke ut ei eneste krone etter turneen, sier Asbøll til avisa.

Gjerstadstiftelsen har restaurert Joralf Gjerstads barndomshjem, og åpnet det for besøkende. På sine nettsider skriver stiftelsen at «huset representerer familien Gjerstads lange og innholdsrike liv og gir publikum mulighet til et lite innblikk i Joralfs oppvekst».

– Et beklagelig etterspill

Vårt Land har vært i kontakt med Therese Ulvan og hennes advokat Lars Christian Fjeldstad. De ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, men Ulvan har samtykket til at Vårt Land kan gjengi følgende kommentar, som er sendt til Trønder-Avisa:

«Vi synes det er beklagelig at samarbeidet med Joralf Gjerstad får et etterspill som dette. Vi ser fram til å få lagt fram informasjon og dokumentasjon for tingretten, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere i media».

Vårt Land har kontaktet Øyvind Løvrød og Gjerstadstiftelsen ved styreleder Ivar Andreas Asbøll og advokat Cato Schiøtz. Disse har foreløpig ikke besvart henvendelsene.

• LES MER:

Snåsamannen: Evangeliet har sprengkraft mot vår tids egoisme

– Uklokt av biskopen å anerkjenne Snåsamannen

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter