Nyheter

Forlater KrF – mener partiet har sviktet homofile

Kristin Walstad melder seg ut av Kristelig Folkeparti. – Støre har rett i at KrF har blitt et kristenkonservativt parti, mener Walstad, som går av som 1. nestleder i Viken KrF.

– Samvittigheten min er både forstuet og forstrukket. Jeg har gått på akkord med mitt menneskesyn, skriver Kristin Walstad i et innlegg på vl.no torsdag. .

Her forteller Kristin Walstad at hun nå melder seg ut av partiet. Walstad har vært 1. nestleder Viken KrF og lokallagsleder i Asker KrF.

I innlegget viser hun til retningsvalget høsten 2018, som endte med at Kjell Ingolf Ropstad ble partileder, og med at KrF gikk inn i den Høyre-ledede regjeringen. Ifølge Walstad var dette mer enn et politisk retningsvalg: Hun mener den nye ledelsen har fremmet en politikk som står langt fra det brede folkepartiet hun selv har ønsket seg.

Seksuelle minoriteters rettigheter

Hun nevner spesielt homofile og skeives rettigheter som en sak som har vært belastende for partiet. Walstad mener KrF nå står igjen som det eneste partiet på stortinget som fremmer en «utrygg politikk for LHBTI-mennesker».

Som eksempler trekker hun frem at KrF ikke har villet har ønsket å innskrenke trossamfunns mulighet for «å reorientere skeive og homofile, i alle fall innenfor rammen av bønn». Når både Knut Arild Hareide og Geir Jørgen Bekkevold er på vei ut av stortinget, frykter hun at det ikke lenger vil finnes stemmer som kan korrigere «ekstreme holdninger fra partiets talerstol». Og hun oppsummerer med å gi Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre rett i sin påstand om at KrF har blitt et kristenkonservativt parti.

– Samvittigheten min er både forstuet og forstrukket

Den neste temaet Walstad viser til i sin begrunnelse, er kampen for de papirløse flyktningene. Her mener hun partiet har vært passive:

«KrF har spilt taktisk for å vise «sakseierskap», men kan ikke vise til reelle politiske gjennomslag. Tross historisk drahjelp fra sivilsamfunnet og media har KrF i regjering mislykkes med å endre dypt urettferdige samfunnsstrukturer».

Walstad mener også at Kjell Ingolf Ropstad burde vært langt flinkere til å fremme livssynsmangfold. Hun mener «partilederen ofte står opp for de frikirkelige, kristne trossamfunnene. Langt mer sjeldent for andre grupper av religiøse».

Samlet sett har utviklingen hun beskriver ført til at hun nå takker nei til stortingsnominasjon, trekker seg fra alle verv og melder seg ut av partiet.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter