Nyheter

Politiet etterforsker menighet etter smittespredning

Politiet har besluttet å starte etterforskning av menigheten Al-Ghadir etter det store koronautbruddet i Sarpsborg og Fredrikstad.

– Vi har nettopp mottatt anmeldelsen og vært i dialog med politijurist. På den bakgrunn har politiet besluttet å iverksette etterforskning i saken, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Sarpsborg kommune anmeldte mandag Al-Ghadir. Koronautbruddet i de to Østfold-byene spores tilbake til en feiring av høytiden ashura i Skjeberg.

– Sarpsborg kommune mener at det store antallet smittede blant deltakerne, deres familiemedlemmer og andre nærkontakter viser at det har oppstått smitte på arrangementet, og at det er dette som har ført til det store utbruddet som vi nå opplever i Sarpsborg, men også i Fredrikstad, sa Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Tallet på smittede i de to kommunene har steget den siste uka, og opp mot 2.500 personer satt i karantene. Skoler, barnehager og helseinstitusjoner er hardt rammet.

(©NTB)

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter