Nyheter

Arina (15) mottok drapstrusler etter Sian-kritikk

Etter at Arina Aamir (15) forrige uke publiserte en kronikk der hun kritiserte Sian, har hun mottatt flere trusler.

Arina Aamir publiserte forrige uke to kronikker der hun kritiserte Sian. Først spurte 15-åringen hvordan man kunne bekjempe Sian her hos Vårt Land, og i Aftenposten bemerket hun at det ikke er «deres ytringer som er en trussel mot det norske samfunnet, men den manglende kunnskapen de har om islam».

Det satte sinnene i kok hos mange, og Aamir har mottatt en rekke trusler i etterkant, skriver VG. Ifølge Aamir selv, knyttes truslene til Aftenposten-kronikken.

Like før helgen leverte hun 25 skjermbilder med trusler til politiet i Oslo.

– Truslene går blant annet på at jeg skal pelle meg tilbake dit jeg kommer fra, at jeg bør bli sperret inne og at jeg burde bli fengslet. Det har også blitt skrevet: «Hun der bør ikke få være en del av det norske samfunnet. Hun bør vi gjøre slutt på». Det kan regnes som en drapstrussel, sier Arina Aamir til VG.

• LES OGSÅ: Sian og muslimske teologer møtes til debattmøte

Debatterte i TV 2 mot Sian

Arina Aamir er styremedlem i Aker Unge Høyre og Sentralt Ungdomsråd. I tillegg til å ha skrevet de to kronikkene sist uke, gjestet hun også TV 2 der hun debatterte mot Sian-leder Lars Thorsen.

Det er ikke bare i sosiale medier Aamir har fått rettet trusler mot seg. Til VG forteller hun også:

– Jeg har også fått telefoner med trusler om at jeg skal gå og henge meg, men det har jeg da ikke bevis på. Jeg forventet å møte litt motstand da kronikkene kom ut, men at det skulle komme så ut av kontroll var jeg ikke forberedt på.

• LES OGSÅ: Shoaib Sultan fikk massiv støtte etter Sian-refs

Foreldre-støtte

Både moren og faren til Aamir har lang fartstid i politikken. Mor Afshan Rafiq har vært stortingsrepresentant for Høyre. Faren Aamir Sheikh har sittet i bystyret i Oslo, begge to for Høyre, i likhet med datteren.

Rafiq forteller til VG at de i forkant av kronikken hos Aftenposten diskuterte om datteren skulle publisere den eller ikke, og at hun i så fall måtte være forberedt på at det ville komme negative reaksjoner.

– Man kan aldri være forberedt på noe slikt. Når det kommer meldinger om likvidering og partering så blir man redd. Derfor tok vi det på alvor og anmeldte forholdet til politiet på fredag. Vi har full tillit til politiet og de vurderingene de eventuelt vil komme med i saken. Det ble anmeldt som sjikane, hets og trusler, forteller moren til VG.

• LES OGSÅ: Sian politianmeldt – anklages for å oppfordre til etnisk rensning

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter