Nyheter

Norsk trosforsvarer havnet i Twitter-konflikt med Ricky Gervais

I helgen twitret Daniel Joachim Kleiven kritisk om et Ricky Gervais-intervju der komikeren snakker om sitt agnostiske syn på tilværelsen. Det fikk Gervais til å fyre tilbake.

Daniel Joachim Heggheim Kleiven er kommunikasjonssjef i Norges Kristelige Student og Skoleungdomslag.

Den norske trosformidleren Daniel Joachim Kleiven havnet lørdag kveld i ordkrig med Ricky Gervais på Twitter.

Kleiven twitret et klipp av Gervais fra programmet The Late Show. Gervais snakket om hvorfor han er agnostiker og ikke tror på én gud.

– Jeg antar at den eneste måten dette kunne vært en innsiktsfull kommentar, er hvis en ble født for 10 minutter siden, og dette var den eneste tingen en noen gang hadde lest eller sett, skrev Kleiven på Twitter om videoen.

Det fikk den kjente komikeren med 14,4 millioner følgere på Twitter til å reagere.

– Dette er kanskje nybegynner-nivå for folk som deg og meg, som har studert både vitenskap og filosofi på et ganske avansert nivå, men jeg prøver alltid å snakke enkelt til dem som aldri har overveid slike ting. Håper du ikke bryr deg om at folk setter pris på det, skriver Gervais til Kleiven.

– Hva tenkte du da Gervais svarte på tweeten din?

– Jeg tenkte at det var litt artig. Det var en litt lettbeint utveksling mellom oss, og det ble litt humor ut av det. Jeg synes det under omstendighetene var hyggelig.

Han mener det var tydelig at Gervais prøvde å være morsom for sine følgere. Meldingene han fikk direkte fra Gervais sine følgere var derimot verre, synes Kleiven.

– Rett etter han responderte var det et par hundre andre som responderte. De hadde alt fra saklige spørsmål til usakligheter. Folk som kaller meg navn på kjønnsorganer eller som mener kommenterer at jeg er mindre intelligent.

Han mener at det var viktig å reagere på intevjuet Gervais gjorde med Stephen Colbert på The Late Night Show.

– Jeg synes det er viktig å få frem for unge kristne og agnostikere at dette ikke er rasjonelle innvendinger som diskuteres alvorlig i fagkretser. Da er det langt mer interessant å lese hva informerte ateistiske tenkere har å si, som ville vært minst like oppgitt over Gervais som jeg.

###
Daniel Joachim Kleiven holder et foredrag for på Bibelkveld for Ungdom i Oppdrag. Foto: Morten Marius Larsen.

Kleiven ga seg ikke med det, men skrev at han mente Gervais sin popularisering er farlig.

– Tingen med å popularisere avanserte temaer, er at en (i hvert fall i prinsippet) må kunne vise at forslagene må kunne forsvares rasjonelt i dybden et annet sted. Jeg elsker mye av ditt arbeid andre steder – med du gode min, dette er kleint.

Gervais svarte med: – Hmmm...interesting, sammen med et nærbilde av en Kleivens profilbilde på Twitter, et bilde der Kleiven har hånda på haka i en positur som ligner Rodins «Tenkeren».

I tillegg til flere andre tilsvar skriver Kleiven: – Alltid trist når livet «peaker» så tidlig.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter