Nyheter

Hillsong velger nytt styre som skal granske kulturen i organisasjonen

Lørdag sendte Hillsong Norway ut en e-post til alle medlemmer: Nå vil pinsekirken kartlegge hvorfor så mange av lederne deres slutter.

Etter stor uro i Hillsong Norway den seneste tiden, ble det lørdag sendt ut en e-post til alle kirkens medlemmer. «Vi er i en ganske spesiell sesong for kirken vår», som skaper «bekymring, uro og frustrasjon hos mange» står det i e-posten, som er undertegnet av Stein Ingve Håland, «general manager» for Hillsong Norway. Det var Dagen som først omtalte e-posten.

Nå vil ledelsen i pinsekirken ta grep: I e-posten opplyses det om at det skal velges nytt styre på et årsmøte tirsdag. Til Dagen sier Håland at det nye styret får et utvidet mandat «til å jobbe uavhengig av dagens ledelse med å kartlegge helsetilstanden til Hillsong Norway», både i ledelse og forsamlingen.

LES MER: Flukten fra Hillsong fortsetter – nok et pastorpar trekker seg

«Vi ønsker å skape en kultur hvor vi blir bedre på åpenhet» skriver Håland i e-posten, hvor han også informerer om flere tiltak:

• Hillsong skal utføre en kartlegging og få eksterne råd slik at de kan «iverksette nødvendige tiltak for å utvikle organisasjonen og lederskapet i riktig retning som bygger en sunn kirke».

• Hillsong har bedt om hjelp fra Hillsong International, tillegg til Lederrådet i Pinsebevegelsen ved Øystein Gjerme. Disse skal bidra med ekstern kompetanse.

I brevet står det også at Hillsong Norway også jobber med å forbedre sin interne kommunikasjon både for ansatte og frivillige, og deretter eksternt.

Manglende tillit

Før helgen trakk pastorparet David og Heidi Kristiin Haddeland seg fra Hillsong Oslo.

«Kultur, struktur og manglende tillit til hvordan kirken ledes i dag, gjør at vi dessverre har kommet frem til denne avgjørelsen» skrev paret på sosiale medier. De skrev også at de har meldt seg ut av Hillsong Norway.

Dette skjedde etter at ble det kjent at Alexander og Kamilla Botn trekker seg fra sine roller som pastorer i Hillsong Drammen. Årsaken er «mangel på tillit til måten Hillsong Norway ledes på», ifølge et felles innlegg i sosiale medier.

Like etterpå ble det kjent hele lederskapet i Hillsong Drammen trekker seg fra sine roller. I en felles uttalelse først omtalt i Dagen, skriver lederne at det over lang tid har vært utfordrende å være frivillige ledere.

Stein Ingve Håland fra Hillsong Norway har ikke besvart Vårt Lands henvendelse mandag morgen.

LES MER OM UROEN I HILLSONG NORWAY:

Flere i ledelsen i Hillsong Drammen trekker seg

Øystein Gjerme om pastor-oppsigelse i Hillsong: – Hasseløy er en av våre beste

Hillsong-pastor sier opp etter varsler

---

Fakta:

---

Torgeir Holljen Thon

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter