Nyheter

Prins Sverre Magnus konfirmert i Asker kirke

Med kongeparet og den nærmeste familien som gjester ble prins Sverre Magnus konfirmert i Asker kirke lørdag ettermiddag.

Bilde 1 av 2

Selv om konfirmasjonen var preget av smitteverntiltakene for å hindre spredning av koronaviruset, var det en verdig og hyggelig seremoni i Asker kirke lørdag ettermiddag. I hvite kapper og sammen med ni andre konfirmanter ble prinsen, som er nummer tre i arverekkefølgen til tronen, velsignet i kirken.

Asker 20200905. 
Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit på vei ut fra  konfirmasjonen til prins Sverre Magnus i Asker Kirke. Foran står kong Harald.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Med familien rundt seg, forlot en nykonfirmert prins Sverre Magnus Asker kirke lørdag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud.

Det var sogneprest Karoline Astrup i Asker menighet som ønsket alle de 200 i kirken velkommen til gudstjenesten.

– Vel møtt alle sammen. Vi er samlet til fest, til konfirmasjon. Sammen skal vi feire denne gudstjenesten. Dette er deres dag og vi skal be for hver og en av dere, sa hun til konfirmantene.

NRKs konfirmasjonssending kan du se her.

Asker 20200905. 
Prins Sverre Magnus ankommer sammen med de andre konfirmantene før konfirmasjon til prins Sverre Magnus i Asker Kirke. POOL
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Prins Sverre Magnus trer inn i de voksnes rekker. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Korona-preget konfirmasjon - i alt 16 gjester

Med begrensninger på hvor mange gjester han kunne ha til stede i kirken hadde prinsen på lik linje med sine ni medkonfirmanter bare 16 av sine aller nærmeste i kirken da konfirmasjonsgudstjenesten startet.

Foruten besteforeldrene, kong Harald og dronning Sonja, foreldrene, søsknene og tante prinsesse Märtha var også kusine Leah Isadora Behn blant gjestene.

Asker 20200905. 
Dronning Sonja, kong Harald og Martha Louise deltar i konfirmasjonen til prins Sverre Magnus i Asker Kirke. POOL
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Besteforeldrene Dronning Sonja og Kong Harald var selvfølgelig på plass for å følge prins Sverre Magnus' konfirmasjon. Dronning Sonja bar prinsen til dåpsfonten for 15 år siden. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Da de kongelige gjestene ankom kirken, ble de ønsket velkommen av preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, men på en måte som var tydelig tilpasset smitteverntiltakene som er anbefalt.

Asker 20200905. 
Kong Harald, Leah Isadora Behn og Märtha Louise deltar i konfirmasjonen til prins Sverre Magnus i Asker Kirke. POOL
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Tante Märtha Louise og kusine Leah Isadorah var til stede i kirka. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.

En tydelig rørt mamma

Tydelig rørt og stolt over sønnen og glad over dagen strålte kronprinsesse Mette-Marit da hun hilste på familie og kjente inne i kirkerommet. Mette-Marit hadde på hardangerbunad for dagen, mens prinsesse Ingrid Alexandra hadde på seg bunaden fra Øst-Telemark som hun selv fikk fra kongeparet til sin egen konfirmasjon i fjor.

– Gratulerer med dagen og hvil i guds nåde, avsluttet sognepresten høytidsstunden i kirken før festen skulle fortsette hjemme.

Den store dagen markeres med en privat middag på Skaugum. På grunn av korona blir det kun en mindre feiring med maksimalt 20 gjester, har Slottet opplyst

###
Kronprinsesse Mette Marit måtte ta til tårene ved flere anledninger inne i Asker kirke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.

---

Prins Sverre Magnus

  • * Prins Sverre Magnus ble født 3. desember 2005 på Rikshospitalet.
  • * Han er den tredje i arverekken til tronen etter kronprinsen og prinsesse Ingrid Alexandra.
  • * Prinsen ble døpt i Slottskapellet 4. mars 2006. Faddere var: dronning Sonja, dronning Maxima av Nederland, kronprins Pavlos av Hellas, prinsesse Rosario av Bulgaria, Espen Høiby, Bjørn Stensland og Marianne Gjellestad.
  • * Han har gått i barnehage i Asker. Høsten 2011 begynte han på Lansløkka skole. Fra 2014 har han gått på Montessoriskolen i Oslo.
  • * Prins Sverre Magnus konfirmeres 5. september i Asker kirke.
  • * Prinsens interesser er ski, i første rekke alpint, samt sykkel – BMX og cross. Han deler også gleden over vannsport, og kanskje spesielt surfing, med resten av kronprinsfamilien, opplyser Slottet.
  • Kilde: NTB

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter