Nyheter

FN: Flyktningbarn mister skolegang på grunn av koronaviruset

Halvparten av verdens flyktningbarn går ikke på skolen. Koronapandemien kan forverre situasjonen ytterligere, advarer FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

I en ny rapport skriver UNHCR at utdanningsmulighetene til millioner av unge flyktninger trues av covid-19-pandemien, og ber om handling fra det internasjonale samfunnet.

– Situasjonen kommer til å bli verre. Mange har ikke mulighet til å gjenoppta sine studier på grunn av at skoler stenges, problemer med å betale skoleavgifter, uniformer eller bøker, brist på tilgang til teknologi, eller fordi de må jobbe for å forsørge sine familier, skriver UNHCR.

FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, viser til tall om at halvparten av verdens flyktningbarn allerede var utestengt fra skolen før pandemien.

– Etter alt de har gått gjennom kan vi ikke ta fra dem deres fremtid gjennom å nekte dem en utdannelse her og nå, sier han.

I sluttordet til rapporten bidrar også Liverpool-stjernen og UNHCR-ambassadør Mohamed Salah med et sitat:

– Om ikke alle tar ansvar, kommer generasjoner av barn – millioner av dem i noen av verdens fattigste regioner – å gå en dyster fremtid i møte.

LES OGSÅ: Sultkatastrofe kan følge koronaviruset

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter