Nyheter

Amnesty: Mer enn 7.000 helsearbeidere døde av koronaviruset

Mer enn 7.000 helsearbeidere har mistet livet på grunn av koronaviruset så langt, viser en rapport fra Amnesty. Mexico er det hardest rammede landet.

An Indian health worker takes a nasal swab sample of a teacher to test for COVID-19 at a school before classes open in Gauhati, India, Wednesday, Sept. 2, 2020. India, the world’s third most affected country, has been reporting the highest single-day caseload in the world for more than three weeks and is fast emerging as the new coronavirus epicenter. (AP Photo/Anupam Nath)

Ifølge Amnesty er det bekreftet at minst 1.320 helsearbeidere har mistet livet på grunn av koronaviruset i Mexico. USA (1.077) og Brasil (643) følger på plassene bak.

Amnesty mener det er bekymringsfull at også Sør-Afrika (240) og India (573) har registrert mange dødsfall blant helsearbeidere, ettersom viruset her er på fremmarsj.

– At over 7.000 mennesker har dødd mens de har prøvd å redde andre i en krise, er tall på en slående skala, sier Steve Cockburn i Amnesty.

– Hver helsearbeider har krav om å være trygge på jobb, og det er en skandale at så mange betaler den ultimate prisen, sier Cockburn, som er leder for økonomisk og sosial rettferdighet i Amnesty.

Amnesty ber om et internasjonalt samarbeid som kan sikre at alle helsearbeidere har nødvendig utstyr for å minimere smitterisikoen.

– Vi ber alle lands myndigheter ta raske grep for å beskytte livene til helsearbeidere. I tillegg til en økning i beskyttelsesutstyr, må de lytte til helsearbeidere som snakker ut om arbeidsforholdene, og respektere deres rett til å organisere seg, sier Cockburn.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter