Nyheter

Amnesty: Mer enn 7.000 helsearbeidere døde av koronaviruset

Mer enn 7.000 helsearbeidere har mistet livet på grunn av koronaviruset så langt, viser en rapport fra Amnesty. Mexico er det hardest rammede landet.

Ifølge Amnesty er det bekreftet at minst 1.320 helsearbeidere har mistet livet på grunn av koronaviruset i Mexico. USA (1.077) og Brasil (643) følger på plassene bak.

Amnesty mener det er bekymringsfull at også Sør-Afrika (240) og India (573) har registrert mange dødsfall blant helsearbeidere, ettersom viruset her er på fremmarsj.

– At over 7.000 mennesker har dødd mens de har prøvd å redde andre i en krise, er tall på en slående skala, sier Steve Cockburn i Amnesty.

– Hver helsearbeider har krav om å være trygge på jobb, og det er en skandale at så mange betaler den ultimate prisen, sier Cockburn, som er leder for økonomisk og sosial rettferdighet i Amnesty.

Amnesty ber om et internasjonalt samarbeid som kan sikre at alle helsearbeidere har nødvendig utstyr for å minimere smitterisikoen.

– Vi ber alle lands myndigheter ta raske grep for å beskytte livene til helsearbeidere. I tillegg til en økning i beskyttelsesutstyr, må de lytte til helsearbeidere som snakker ut om arbeidsforholdene, og respektere deres rett til å organisere seg, sier Cockburn.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter