Nyheter

Full forvirring rundt kristen Trump-supporter

Pikante bilder på sosiale medier og en kinkig utroskapssak ble for mye for det kristne Liberty University. Mandag meldte skolen at Jerry Falwell hadde trukket seg som leder. Men så ombestemte han seg.

Den omstridte evangelikale lederen Jerry Falwell jr. trakk seg fra sin stilling som president for Liberty University på mandag. Deretter trakk han oppsigelsen, etter at den ble kjent i media.

Det er universitetet selv som opplyste om dette i en pressemelding mandag kveld. Jerry Falwell jr. var en av de første evangelikale lederne som stilte seg bak Trumps president-kampanje i 2016.

Det kristne Liberty University i Virginia, som ble grunnlagt av Falwells egen far, hadde tidligere på dagen hatt diskusjoner med ham om å avslutte samarbeidet, skriver CNN.

Blackface, Ku klux klan-kostyme, og åpen buksesmekk

Oppstyret kommer i etterkant av at Falwell har vært innblandet i en liten rekke kinkige saker:

I juni måte han offentlig be om unnskyldning for å ha tvitret et bilde at en person i blackface og en person i Ku klux-klan-kostyme. I august la han ut et bilde av seg selv med åpen buksesmell, med én arm rundt en lettkledd kvinne, samtidig som han holdt en drink i den andre hånda.

Etter at arbeidsgiveren hans 7. august hadde bedt ham om å ta permisjon fra jobben, «dukket det opp flere forhold som gjorde det klart at det ikke var i universitetets interesse at han skulle komme tilbake som president», skriver Liberty University i en pressemelding. Den fortsetter med å forklare at Falwell mandag gikk med på å trekke seg fra jobben, men at han deretter instruerte advokatene sine til ikke å ekspedere oppsigelsesbrevet.

Til publikasjonen Virginia Business sier derimot Falwell selv at ryktene om hans oppsigelse er «fullstendig feil».

Mener seg utsatt for utpressing

Den mest kinkige saken, som nå har ført til at Liberty University ikke vil ha Falwell tilbake, handler om en affære mellom Falwells kone og en yngre mann.

På søndag offentliggjorde Falwell et uttalelse hvor han sier at han og familien hans har blitt utsatt for utpressing fra mannen, som han erkjenner hadde et «upassende forhold» til hans kone.

En mann som heter Giancarlo Granda sier i et intervju med Reuters at han er denne mannen.

I intervjuet sier at han var 20 år da han i 2012 møtte paret mens han jobbet med vedlikehold av svømmebasseng på et hotell i Miami, og at han i løpet av kort tid innledet et forhold til Falwells kone. Ifølge Granda likte Falwell å være tilstede i samme rom mens utroskapen pågikk. Dette siste har ekteparet benektet, selv om de anerkjenner at forholdet fant sted.

I intervjuet med Reuters hevder Granda at forholdet med ekteparet Falwell surnet da han forsøkte å trekke seg ut av det. Falwell hevder på sin side at han og kona ble forsøkt utsatt for utpressing.

– Selv årevis etter at det upassende forholdet tok slutt, fortsatte denne personen med å være aggressiv mot oss på forskjellig vis. Vi bestemte oss for å trekke oss fullstendig bort fra ham, noe som førte til enda større og fabrikkerte beskyldninger mot oss, heter det i Falwells uttalelse.

•LES MER:……

«Forestillingen om at kristne Trump-tilhengere holder seg for nesa når de stemmer på ham, tåler ikke nærmere ettersyn»

«Den milde Jesus og den røffe John Wayne er to av flere verktøy i den kulturelle verktøykassa til hvite evangelikale»

Amerikansk kamp om kristen identitet

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter