Nyheter

Melby, Rotevatn og Raja vil lede Venstre

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby vil bli ny partileder i Venstre. Fra tidligere er det kjent at både Sveinung Rotevatn og Abid Raja ønsker vervet.

– Jeg stiller som kandidat til å bli leder i Venstre, skriver Melby på Facebook onsdag ettermiddag.

– Det gjør jeg fordi jeg har stor tro på Venstre og et stort ønske om å bidra til at vi skal få̊ den oppslutningen vi som er medlemmer i partiet, vet at vi fortjener, sier statsråden.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Mange har undret seg over hvorfor Melby har ventet så lenge med å lansere sitt kandidatur som partilede

– Sannheten er at jeg ikke har vært sikker, verken på hva jeg selv vil, eller hva jeg tror er best for Venstre, sier hun.

– Jeg er klar for å lede et lag som kan gjøre dette partiet både større og viktigere, og håper mange av dere vil støtte meg i det. Og uansett hva landsmøtet bestemmer, så gleder jeg meg veldig til å jobbe sammen med alle dere for å vinne valget til neste år.

Venstres valgkomité samles på Gardermoen til helgen for å arbeide videre med sin innstilling. Frist for å avgi innstilling er 28. august.

Ny Venstre-leder velges på landsmøtet 26.–27. september.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter