Nyheter

483 hjelpearbeidere ble angrepet på jobb i 2019

Totalt var det 277 angrep mot hjelpearbeidere i fjor. Det er høyere enn noen gang før, ifølge Humanitarian Outcomes.

Forrige gang det var i nærheten av like høye tall var i 2013, ifølge rapporten, da 475 ble angrepet i 265 angrep.

I fjor var 483 personer gjenstand for angrep, og av dem ble 125 drept, 234 skadd og 134 bortført.

Syria toppet for første gang lista over land med flest angrep, 47 stykker, foran Sør-Sudan, der det ble registrert 38.

Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland sier i en uttalelse til NTB at det ikke er mulig for dem å fortsette å gjøre jobben sin hvis de risikerer å bli bombet, drept eller kidnappet

– Mens vi forsøker å sikre at verdens mest sårbare mennesker har tilgang til mat, vann og husly, havner vi stadig oftere i skuddlinjen selv. I disse dager gjør koronaviruset det enda farligere for oss å levere nødhjelp, sier Egeland.

Han mener diplomater og militære, religiøse og politiske ledere må gjøre mer for å beskytte feltarbeidere mot væpnede angrep.

– De som angriper oss, mottar våpen, finansiering og logistikkhjelp utenfra. Regionale økonomiske, politiske og militære aktører kan bidra til å få slutt på denne straffefriheten og sikre at folkeretten opprettholdes og respekteres slik at vi kan fortsette å redde liv.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter