Nyheter

Styreleder overrasket over KRIK-generalens avgang

– Vi skulle gjerne hatt henne i stillingen lengre, sier styreleder Erlend Haus om Silje Kvamme Bjørndals KRIK-exit.

– Det er selvfølgelig med vemod at vi har mottatt Siljes oppsigelse. Vi skulle gjerne hatt henne i denne posisjonen lengre. Samtidig har det siste halvannet året vært intensivt, og Silje har rukket å sette igjen et stort avtrykk til tross for at perioden hennes ikke har vart lengre, sier Erlend Haus, landsstyreleder i Kristen Idrettskontakt (KRIK).

Tirsdag ble det kjent at KRIK-general Silje Kvamme Bjørndal bytter sjefsstol: 1. desember 2020 går hun direkte fra stillingen som generalsekretær KRIK, og tiltrer som ny generalsekretær i misjons- og dialogorganisasjonen Areopagos. Der blir 39-åringen den yngste topplederen i organisasjonens historie, og den første kvinnen ved roret, heter det i en pressemelding fra Areopagos.

Med jobbskiftet blir det dermed en kort KRIK-karriere for Bjørndal, som startet i stillingen som generalsekretær i den kristne ungdomsorganisasjonen i april 2019.

– Er du overrasket over at hun gir seg i jobben etter denne relativt korte perioden?

– Både ja og nei. Silje er drivende dyktig til det hun gjør og har stor kapasitet. At hun blir lagt merke til av andre, er ingen overraskelse. At det skjedde akkurat nå, var litt overraskende. Men sånn er det med flinke folk: De er ettertraktet, sier Haus.

Han uttrykker takknemlighet for tiden Bjørndal har styrt KRIK-skuta.

– Vi har samtidig stor tro på at stillingen som generalsekretær i KRIK er interessant for andre flinke folk.

Jobbjakten i gang

Allerede nå er jakten på ny KRIK-general i gang. Tirsdag har KRIK lagt ut stillingsannonsen for ny generalsekretær. Blant kvalifikasjonene og egenskapene de søker, er tydelig KRIK-identitet, organisasjonserfaring, lederkompetanse og erfaring med frivillighet. I tillegg må vedkommende ha teologisk kompetanse, være glad i Jesus, idrett og det kristne fellesskapet.

Søknadsfristen er 1. september. Haus håper de klarer å få ny general på plass allerede 1. november.

Da Bjørndal startet i stillingen som generalsekretær i 2019, overtok hun etter Erling Ekroll som gikk av høsten 2018. Da overtok hun også en uavklart situasjon rundt samlivsspørsmål i organisasjonen. I august i fjor – etter over et år med stor uenighet – fattet KRIKs landsstyre et omstridt vedtak som i praksis åpner for at homofile og samboere kan være frivillige ledere på KRIK-leir. Tre måneder senere bekreftet generalforsamlingen landsstyrets vedtak. I mai i år fattet landsstyret et vedtak som innebærer at KRIK kan stille samlivskrav til ansatte.

– Hvordan synes dere Bjørndal har håndtert bråket rundt samlivsspørsmålet i KRIK?

– Fra styrets side kan vi ikke si annet enn at vi er veldig fornøyd med måten hun har håndtert uenighetene innad på i organisasjonen. Vi at opplever at vi som organisasjon har kunnet forenes på tvers av uenigheter i dette spørsmålet, sier Haus.

Leverte positive tall i fjor

– Hvilke utfordringer vil den nye generalsekretæren møte i KRIK?

– Utfordringer eller muligheter: Det er klart at koronaperioden har vært utfordrende for oss denne våren. Vi er en organisasjon hvor særvirksomheten vår er at vi møtes og er sammen. Å tilpasse vårt konsept til gjeldende retningslinjer fra myndighetene er et arbeid som er i gang. Dette arbeidet antar jeg vil fortsette inn i den nye generalsekretærens periode. Muligheten vedkommende får er blant annet å lede dette arbeidet sammen med styre, stab og engasjerte frivillige.

Mer overordnet kan den nye KRIK-generalen vente seg dette:

– For første år på en stund leverer vi grønne tall. Vi ønsker å sikre fortsatt vekst, innovasjon, bærekraft og lønnsomhet for organisasjonen i tiden som kommer. Vi må også tilpasse våre konsepter for å gjøre dem interessante til en ungdomskultur og generasjon som er i forandring, sier Haus.

Har ryddet opp

Også Kjell Markset, grunnlegger av KRIK, synes at det er «veldig trist» at Bjørndal forlater KRIK til fordel for Areopagos, men roser henne for å ha gjort en «strålende jobb»:

– Hun har både fått ro i rekkene, ryddet opp og skapt en god atmosfære og kultur i staben, sier han.

Markset bemerker at Bjørndal også har skapt en høy trivselsfaktor på kontoret og har snudd røde tall til grønne tall.

– Hva mener du om hennes håndtering av bråket rundt samlivsvedtaket i mai?

– Jeg synes hun har gjort det på en ryddig måte og har hørt begge sider. En av hennes styrker er å være klar og konsis, både i sine uttalelser og sine meninger. Det har vært veldig bra håndtert.

LES OGSÅ:

Gir seg i KRIK – blir ny generalsekretær i Areopagos

Areopagos-direktør slutter – ansatte tause om avgangen

NLM og ImF om KRIK-vedtak: Dette svekker samarbeidet

---

KRIK

  • Kristen Idrettskontakt (KRIK) er en kristen ungdomsorganisasjon som har som formål å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv i idrettslag og menighet.
  • KRIK har ca. 15 600 medlemmer, 350 aktive lokallag og ca. 7 000 ungdommer på leir hvert år.
  • KRIK har også et stort familiearbeid med tolv nasjonale leirer for barnefamilier, med nærmere 3000 deltakere totalt.
  • KRIK-administrasjonen holder til på Ullevaal Stadion i Oslo med ca 20 årsverk. KRIK i Norden er i dag etablert i Danmark, Finland, Sverige og Island.
  • Kilde: KRIK

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter