Nyheter

Gudstjenester ble avlyst i Indre Østfold: – Vi tar smittesituasjonen på alvor

Den norske kirke i Indre Østfold kommune avlyste gudstjenestene som skulle vært søndag. Hvordan smitteutbruddet utvikler seg, vil avgjøre om det blir gudstjenester neste helg.

– Kommunen har bedt om vi unngår sosiale sammenkomster på grunn av utbruddet i Indre Østfold kommune. Da er det naturlig for oss å ta dette på alvor, sier prost i Indre Østfold, Kåre Rune Hauge.

Hva som skjer med gudstjenester videre framover, skal diskuteres mandag. Prosten mener at det kommer an på hvordan smitten utvikler seg og hvilke signaler kommunen gir. I en pressemelding søndag opplyste kommuen at barnehager og SFO blir stengt i uken som kommer.

– Smittesituasjonen i Indre Østfold kommune er nå mer alvorlig enn det vi tidligere har sett under koronapandemien. Og på bakgrunn av den ukontrollerte smittesituasjonen, innfører vi strakstiltak for å stoppe smittespredningen, skriver kommunen, ifølge NTB.

Sommerferiemodus

Avlysningene av gudstjenester omfatter kirker i Askim, Eidsberg, Hobøl, Tomter, Spydeberg og Trøgstad. Også pinsemenigheten Filadelfia i Askim sendte i helgen ut en melding på sin meldingstjeneste om at søndagens gudstjeneste ble avlyst. Ellers tror prosten at mange andre menigheter ikke har kommet skikkelig i gang etter sommerferien ennå.

Den nye hverdagen

Ifølge Hauge har det likevel vært et par dåpsgudstjenester denne søndagen, med nærmeste familie til stede, slik prostiet også praktiserte det under koronatiltakene i vår.

– Jeg tror nok dette er sånn det blir framover, at vi får mer akutte tiltak ut fra vurderinger som gjøres lokalt, sier Hauge.

Han opplyser at det hver søndag gjennom sommeren blir lagt ut korte andakter hver søndag klokka elleve på Facebook og hjemmesiden til menighetene i Indre Østfold prosti, og at dette tilbudet er der når gudstjenestene er avlyst.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter