Nyheter

Antirasistisk senter tar hakekorsfrikjennelse til FN

Tre menn ble i lagmannsretten i juni frikjent for å ha hengt opp hakekorsflagg flere steder i Kristiansand. Nå tar Antirasistisk Senter saken til et FN-organ.

Antirasistisk senter har klaget saken inn til FNs rasediskrimineringskomité (CERD), skriver NRK.

De tre mennene hengte opp flaggene natt til 9. april 2018. I tingretten ble de dømt til å betale en bot på 12.000 kroner, men i slutten av juni ble de frikjent i Agder lagmannsrett, som mener at handlingen ikke rammes av straffelovens paragraf om hatefulle ytringer. Påtalemyndigheten anket ikke frifinnelsen.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter