Nyheter

Politiet ønsker tips etter brann i trær utenfor Stavanger domkirke

Natt til onsdag brant det for andre gang på to uker i to store trær ved Stavanger domkirke. Nå vil politiet ha tips fra folk som kan ha sett noe

.– Vi antar at brannen er påsatt, og derfor er vi svært interessert i tips, sier politifaglig etterforskningsleder Joar Halvorsen ved Felles straffesaksinntak i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har gjort avhør på stedet i natt, samt søkt med hund i området, men foreløpig har de ingen mistenkte eller siktede i saken.

Slukket raskt

Etter at meldingen om brannen tikket inn ved 2-tiden natt til onsdag var politiet og brannvesenet kjapt på plass, og brannen ble slukket før den fikk gjort store skader.

– Politiet ønsker tips hvis noen har sett noe som kan være interessant for oss mellom klokken 1.30 og 2 natt til i dag. Tips kan meldes til politiet på 02800, sier Halvorsen.

Vil sette opp gjerde rundt kirken

Byggeleder Bengt Franzen, som har ansvar for rehabiliteringsarbeidet som i disse dager pågår i domkirken, sier til NRK at de i løpet av neste uke vil sette opp et gjerde rundt kirken, slik at folk ikke kan komme inn på området. Det vil også bli satt opp videoovervåking.

Henla forrige brann

Ifølge Brannvesenet var det heller ikke den gangen tvil om at brannen var påsatt. Det skriver Stavanger Aftenblad. Likevel valgte politiet etter kort tids etterforskning å begjære saken henlagt - selv om riksantikvaren sterkt oppfordret politidistriktet til å prioritere etterforskning og oppfølging av hendelsen, skriver avisen.

(©NTB)

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter