Nyheter

Kristne i Kina tvinges til å fornekte sin tro

Midt under korona-krisen har forfølgelsen av kristne i Kina økt. Kristne blir tvunget til å fjerne bilder av Jesus og fornekte troen.

Den siste tiden har flere kristne i Kina opplevd økt diskriminering på grunn av sin tro, ifølge The Christian Post. Avisa gjengir funn som Bitter Winter, et nettmagasin som dekker religionsfrihet og menneskerettigheter i Kina, har gjort.

I april var tjenestemenn fra kommunistpartiet på hjemmebesøk hos troende i byen Linfen­. De stilte da ultimatum til de kristne innbyggerne:

De som var fattige og mottar sosialstøtte, måtte velge mellom troen eller støtten. Dersom de hadde bilder av Jesus på veggen, måtte de bytte de ut med fotografier av kommunistiske 
ledere.

Dersom de nektet, ble velferdsstøtten deres annullert på stedet.

Drastiske tiltak

«Alle fattige husholdninger i byen ble fortalt at de må ha bilder av Mao Zedong på veggen», forteller en lokal ­pastor til magasinet. «Myndighetene forsøker å eliminere troen­ vår og vil at vi skal tilbe dem fremfor Jesus», sier han.

Et medlem av Tre-selv-kirken, som har statlig støtte, forteller om offentlige tjenestemenn som hadde revet ned Jesus-bilder i hjemmet hans og hengte opp et bilde av Mao i stedet.

Kritikk fra Amerika

Kina har blitt kritisert av United States Commission on International Religious Freedom – Den amerikanske kommisjonen for internasjonal religionsfrihet – for den vedvarende forfølgelsen av religion og religiøse minoriteter. I sin årlige rapport om Kina peker kommisjonen på problematikken knyttet til bildemotiv. De har også dokumentert at Kina i 2019 forbød alle under 18 år å delta på gudstjenester.

Kommisjonen foreslår blant annet at USA skal boikotte Vinter-­OL i Kina i 2022, dersom Kina fortsetter med forfølgelsene­. De ønsker også at USA skal innføre sanksjoner mot kinesiske ledere­ som er ansvarlig for ­seriøse brudd på religionsfrihet.

Åpne Dører USA har rangert Kina på 23. plass, på ­sin liste over land som forfølger­ kristne mest.

LES MER:

Kina truer i Norge: 'Kommer til å knuse deg'

Kina må stilles til ansvar

Hver åttende kristne i verden blir forfulgt

---

Fakta:

---

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter