Nyheter

Fem personer døde etter gisselsituasjon i kirke i Sør-Afrika

30 personer er pågrepet.

Fem personer er døde, og 40 personer er pågrepet etter en gisselsituasjon og skyting i en kirke i Zuurbekom utenfor Johannesburg i Sør-Afrika lørdag.

Situasjonen ved pinsekirken International Pentecost Holiness Church skjedde lørdag morgen, opplyser sørafrikansk politi på Twitter.

Politiet rykket ut etter meldinger om en gisselsituasjon klokken 3 natt til lørdag, ifølge den sørafrikanske nettavisen News24.

Ble møtt av et forferdelig syn

Politi og militære styrker som rykket ut til stedet, fant fire personer som var skutt og brent opp i en bil og en sikkerhetsvakt som var skutt og drept i en annen bil. Seks andre personer er skadd.

Politiet sier de har reddet menn, kvinner og barn som ble holdt som gissel, og som så ut til å bo i kirken. Det er ikke klart hvor mange som er blitt reddet.

Angrepet kan ha vært motivert av en konflikt mellom medlemmer i kirken, ifølge politiet. Blant de arresterte er flere polititjenestepersoner, medlemmer av sikkerhetsstyrker og fengselsansatte.

Mer enn 30 skytevåpen er beslaglagt, blant dem både tohåndsvåpen og hagler, viser bilder som politiet har lagt ut.

Saken oppdateres fortløpende.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter