Nyheter

Hellas beholder restriksjoner for asylleire

Hellas forlenger nedstengningen av asylleirene for andre gang. Kritikere mener regjeringen bruker koronautbruddet til å hindre asylsøkernes bevegelsesfrihet.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Den 21. mars ble leirene stengt som følge av koronautbruddet, og lørdag ble forbudet forlenget til 19. juli.

Beboerne kan forlate leirene fra klokka 7 til 21, men kun i grupper på mindre enn ti personer, og høyst 150 personer slipper ut per time.

Marco Sandrone, koordinator for Leger Uten Grenser i Moria-leiren på Lesvos, mener den fortsatte nedstengningen kun er et påskudd for å begrense asylsøkernes mulighet til å bevege seg utenfor leirene.

– Begrunnelsen for nedstengningen kan ikke knyttes til folkehelse, mener Sandrone og viser til at det ikke er påvist noen smittetilfeller i leiren.

Hellas stengte ned store deler av samfunnet i mars, men har siden åpnet gradvis opp, og den siste uken har også utenlandske turister kunnet fly til de greske øyene.

Samtidig er mange asylsøkere blitt flyttet til fastlandet for å lette på presset på øyene. Flere av dem bor nå på gata fordi greske myndigheter har endret reglene slik at flyktninger må klare seg selv etter å ha fått opphold.

Landet har registrert 192 dødsfall knyttet til koronaviruset, ingen av dem i leirene.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter