Nyheter

– Minst 122 barn drept i Dutertes krig mot narkotika

Minst 122 barn er drept, mange med overlegg, i krigen mot narkotika på Filippinene, melder to menneskerettighetsorganisasjoner.

Minst 122 barn er drept i Dutertes krig mot narkotika, melder de to menneskerettighetsorganisasjonene World Organization. Against Torture og Children's Legal Rights and Development Center.

De to frykter at tallet er mye høyere, sier de i en rapport som er utarbeidet mens FNs menneskerettighetskommisjon skal starte en evaluering av krigen mot narkotika som president Rodrigo Duterte startet.

LES OGSÅ: Reportasje om ofrene og pårørende i Dutertes krig mot narkotika

Krigen mot narkotika er blitt sterkt kritisert av rettighetsgrupper som sier at politiet blir oppmuntret til å bruke dødelig makt mot narkomistenkte, og at tusener er drept siden 2016, både narkotikaselgere og brukere.

Rapporten dokumenterer drap på 122 barn fra ett til 17 år, mellom juli 2016 og desember 2019, over hele landet.

I rapporten heter det at barna blir drept enten fordi de har vært vitne til et annet drap, fordi drapsmennene ikke klarte å finne den de egentlig var ute etter, på grunn av feil identifisering eller på grunn av streifskudd under en politioperasjon.

Krigen har også ført til en kraftig oppgang i antall barn som er arrestert, heter det i rapporten.
Til sammen regner man med 27.000 utenomrettslige drap i krigen mot narkotika.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter