Nyheter

Viste betaler millionbot og millioninndragning

Politiet har gitt Arne Viste tilbake tilgangen til egne bankkonti. Nå kan han betale bot og inndragning på til sammen 2,9 millioner kroner.

I et innlegg på egen Facebook-side skriver Arne Viste at han takker for «at bot og inndragning på 2,9 millioner kunne betales med de penger som var satt til side til skatt og avgift».

Arne Viste ble i oktober i fjor dømt til ett års betinget fengsel for å ha ansatt asylsøkere uten lovlig opphold i Norge. Arbeidet har han gitt dem gjennom vikarbyrået sitt, Plog. Ifølge utlendingsloven er det ulovlig å ansette asylsøkere uten lovlig opphold i Norge.

Viste anket dommen fra Oslo tingrett til både lagmannsretten og Høyesterett, ble saken ble avvist av begge instanser, så nå er dommen endelig.

Fikk innsamlede midler

I tingretten ble Vistes vikarfirma dømt til å betale en bot på 1,5 millioner og en inndragning av 1,4 millioner kroner.

Under etterforskningen av straffesaken mot Viste og Plog tok politiet beslag i kontiene til både Viste og vikarselskapet. Dermed fikk han ikke disponere hverken private midler eller selskapets midler.

– Det at også alle midler som var tilgjengelige på private kontoer ble sperret, gjør at vi ikke ville hatt penger til mat og daglige utgifter, uten støtte fra venner og støttespillere. Det har skapt store utfordringer, sa Viste til Vårt Land i desember i fjor.

Menigheten hans i Stavanger, IMI-kirken, svarte med å starte en pengeinnsamling til Viste og familien.

I mai fortalte Viste til Vårt Land at han fryktet å miste huset som følge av at kontiene var frosset. Da startet IMI-kirken en ny innsamling.

Kan betale lønn og feriepenger

Men nå har altså politiet opphevet frysingen av kontiene.

Viste skriver at han takker for at «politiet denne uken har åpnet våre private kontier». Videre skriver han at det betyr «at vårt private liv kan normaliseres igjen, og de akutte problemene er over» for politiet har også «åpnet bedriftens kontier».

Med råderett over pengene til Plog varsler Viste at «driften i Plog AS kan fortsette for alle dem som ikke var omfattet av straffesaken i Oslo» og at Plog «klarer innfri alle lønns- og feriepenge-forpliktelser til sine ansatte fra og med denne uken».

LES MER OM VISTESAKEN

Arne Viste får ikke prøvd saken sin i lagmannsretten

Høyesterett avviser Arne Vistes anke

---

Fakta:

---

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhendeavdelinga i Vårt Land. Han har arbeidd i Vårt Land sidan 1992 og har tidlegare vore deskjournalist, vaktsjef, nyhendeleiar og samfunnsredaktør (nyhenderedaktør) i avisa. Han skriv særleg om asyl-, flyktning- og integreringspolitikk, oppvekst og utanriks – og konsekvensar av vedtak i regjeringa og Stortinget. Tips gjerne på: bjbj@vl.no

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter