Nyheter

Prester utsatte gutter for seksuelle overgrep og vold

Hundrevis av personer har blitt utsatt for mishandling og overgrep fra medlemmer av og representanter for Det katolske kirke i Tyskland.

Det katolske bispedømmet Augsburg i Tyskland utbetaler opptil 800.000 kroner i oppreisning til hvert av ofrene utsatt for seksuelle overgrep og vold.

Hundrevis av personer har blitt utsatt for mishandling og overgrep fra medlemmer av og representanter for kirken.

«Vi tar ansvar»

– Det er min prioritet å sende et klart signal om at vi tar ansvar, sier biskop Bertram Meier i bispedømmet.

En rapport fra Den katolske kirke i september i fjor avslørte at 1.670 prester, totalt 4,4 prosent av Tysklands katolske prester, forgrep seg på 3.677 personer i årene mellom 1946 og 2014. De fleste av ofrene var gutter.

Funnet føyer seg inn i avsløringene om seksuelle overgrep utført av medlemmer av og representanter for den katolske kirken verden over.

Starter reform

Tyske biskoper kunngjorde i fjor vår starten på en reform som innebærer gjennomgang av maktstrukturer, seksualmoral, sølibat og rollen til og synet på kvinner.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter