Nyheter

Høyre-politiker vil bytte bort 2. pinsedag som fridag

Stefan Heggelund (H) vil bytte bort 2. pinsedag med 18. mai som fridag. – Dette tror jeg folk vil sette pris på, sier han.

Heggelund sier til VG at han absolutt ikke vil ta fra folk en fridag, men kun gjøre et bytte.

– Jeg tror både barn og foreldre ville satt stor pris på å få fri etter en lang og tidvis slitsom 17. mai. Feiringen av vår nasjonaldag er først og fremst gøy, men det er program fra morgen til kveld – og fri dagen etter kan vi alle ha godt av, sier han.

Heggelund påpeker at selv om pinsen er en viktig kristen høytid har ikke 2. pinsedag en selvstendig religiøs betydning. 3. pinsedag ble for eksempel avskaffet i 1770.

– Jeg tror folk vil sette pris på å få fri 18. mai, sier han.

Saken skal bli tatt opp i programarbeidet til Høyre, men programkomiteens leder, Linda Hofstad Helleland, tviler på at det blir noen umiddelbare fridagsendringer.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter