Nyheter

Minnesota-guvernøren maner til ro

Minnesota-guvernør Tim Walz sier de voldsomme opptøyene som har preget delstaten og resten av USA, er en hån mot George Floyds minne. Han maner nå til ro.

– Dette dreier seg ikke på noen som helst måte lenger om dødsfallet til George Floyd. Dette dreier seg om angrep på sivilsamfunnet og om å spre frykt og ødeleggelse i våre flotte byer, sa Walz på en pressekonferanse lørdag.

Han la til at førsteprioritet nå er å få gjenopprettet ro og orden, og han bekreftet at han har mobilisert full mobilisering av delstatens nasjonalgarde. 2.500 soldater blir utplassert lørdag.

Det opplyser Nasjonalgarden på Twitter. Det er første gang siden andre verdenskrig at hele delstatens nasjonalgarde mobiliseres.

– Vi gjør alt for å gjenopprette ro og opprettholde freden i Minnesota, står det å lese i tweeten.

Guvernør Walz påpekte under pressekonferansen at fredelige demonstrasjoner er tillatt og at ro og orden må gjenopprettes i Minneapolis for å hedre avdøde George Floyds minne.

– Voldsbruken må slutte

Byens ordfører, Jacob Frey, deltok også på pressekonferansen.

– Dette handler ikke lenger om å ytre seg. Dette er voldsbruk, og det må slutte. Vi står midt oppe i en pandemi nå, sa Frey.

Opptøyene i Minneapolis fortsatte for fjerde natt på rad natt til lørdag. Hus og biler ble påtent og butikker ble plyndret. Tusenvis av mennesker var ute i gatene og trosset portforbudet som trådte i kraft fredag kveld.

Urolighetene har spredd seg til mange andre byer i USA.

Kentucky-guvernør ber Nasjonalgarden om bistand

Kentucky-guvernør Andy Beshear har også bedt Nasjonalgarden om bistand for å opprettholde ro i byen Louisville, melder CNN.

Byen har vært preget av flere demonstrasjoner og opptøyer etter drapet på afroamerikanske Breonna Taylor (26), som ble skutt av politiet i byen i midten av mars.

Med dødsfallet til George Floyd, som døde etter å ha blitt pågrepet av politiet i Minneapolis mandag, har protestene i Louisville tatt seg opp igjen de siste kveldene.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter