Nyheter

Knut Vollebæk valgt inn i Noas' styre

Diplomat og KrF-politiker Knut Vollebæk er valgt inn i styret i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas).

Oslo  20151005.
Tidligere ambassadør og utenriksminister Knut Vollebæk holdt mandag et foredrag i Oslo Militære Samfund.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg syns det var hyggelig å bli spurt av Noas. Jeg kjenner de fra mange år tilbake både gjennom deres generelle arbeid, men også deres bidrag til debatten om asylsøkere og integrering i Norge, sier Knut Vollebæk til Vårt Land om det å ha blitt valgt inn styret til Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas).

– Hva håper du å kunne bidra med i Noas' styre?

– Min bakgrunn i utenrikspolitikken kan være til nytte for dem, men også forsåvidt arbeidet mitt med innvandring og flyktninger. Det er viktig å huske at selv om vi har mange gode lover og institusjoner for innvandring i Norge, er det ikke alltid de fungerer etter sin hensikt. Det har jeg erfart.

KrF-politikeren og diplomaten Vollebæk var blant annet utenriksminister fra 1997 til 2000 og USA-ambassadør fra 2001 til 2007.

– Ikke alle norske institusjoner fungerer etter sin hensikt

– Det er viktig å huske at selv om vi har mange gode lover og institusjoner for innvandring i Norge, er det ikke alltid de fungerer etter sin hensikt. Mange enkeltmennesker har mer kompliserte møter med norske myndigheter enn de ønsker at de skal ha. Det har jeg erfart.

Vollebæk håper å kunne dra nytte av hans møter med uheldige enkeltskjebner.

– Mitt arbeid med innvandrere som har hatt dårlige erfaringer i møte med det norske samfunnet, vil bli nyttig når vi arbeider videre med Noas' retningslinjer, sier den tidligere utenriksministeren.

– Vil komplettere kompetansen i Noas' styre

Styreleder Kai Eide er glad for å få Vollebæk med på laget.

– Jeg kjenner ham som en svært dyktig diplomat og en god utenriksminister i en krevende tid. Hans engasjement og brede erfaring vil komplettere kompetansen i Noas’ styre, sier han til NTB.

LES MER:

* Vollebæk: Sikkerheten vår er truet selv om det ikke er avfyrt et skudd siden oppdagelsen av viruset

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter