Nyheter

Bastholm vil se Ropstad kjempe hardere for Moria-barna: – Useriøst, svarer Ropstad

Une Bastholm vil se Kjell Ingolf Ropstad banne i gangene på Stortinget. MDG-politikeren er redd barna i Moria-leiren må kjempe om KrFs oppmerksomhet i bioteknologi-saken

«Jeg vil se Kjell Ingolf Ropstad høy og mørk. Jeg vil se han banne i gangene! Jeg vil se han opprørt og ute av kontroll, se han true Erna med regjeringskrise. Jeg vil se han eksplodere av skam!»

Slik starter det nyeste Facebook-innlegget til stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG). Innlegget er onsdag formiddag delt over 150 ganger.

Bastholm mener KrF og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad glimrer med sitt fravær i debatten om hvorvidt man skal hente barn fra Moria-leiren i Hellas.

Innlegget kom etter at KrF tidligere i dag meldte at de åpner for å bryte med regjeringen om Moria-barna. Det imponerer tydeligvis ikke Bastholm, som avslutter innlegget slik:

«Hvis ikke KrF greier denne, hva i himmelens navn skal vi med verdipartiet KrF i regjering?»

Ropstad: – Useriøst

I en tekstmelding til Vårt Land skriver Ropstad at han mener Bastholm kan «spare seg for slike useriøse kommentarer». Ropstad mener MDG-politikeren vet godt at KrF« jobber iherdig for at Norge skal fortsette å ta internasjonalt lederskap i fattigdomsbekjempelse, og også for å hjelpe til med å avlaste flykntningleirene i Hellas.»

Bastholm, på sin side, understreker at hun mener det hun skriver seriøst.

– Dette er en så alvorlig sak, og jeg savner å se et KrF som jeg tror på at kjemper for dette. Det er ikke verre enn at han kan bevise meg feil, sier Bastholm til Vårt Land.

– Ropstad sier at jeg vet godt at KrF jobber iherdig. Det vet jeg ikke godt. Det eneste jeg ser er at KrF har bedt om full stortingssal i bioteknologi-saken. Der har Ropstad gjort seg høy og mørk. Jeg vil han skal gjøre seg høy og mørk også på vegne av barna i Moria.

LES OGSÅ: Dette er barna som bor i Moria-leiren

KrF presset i to viktige saker

Til Vårt Land sier Ropstad at «KrF jobber iherdig for å hjelpe til med å avlaste flyktningleirene i Hellas, på samme måte som at vi nå jobber hardt for å sikre et flertall mot de radikale endringene i bioteknologiloven».

Bastholm har forståelse for at dette er to viktige saker for KrF, men hun er bekymret for at en av sakene må vike for den andre.

– Jeg frykter det politisk blir konkurranse om oppmerksomheten til KrFs ledelse og deres politiske kapital fordi disse sakene skjer samtidig. Jeg er bekymra for tidspunktet bioteknologisaken kommer på. Om den ødelegger for barn i Moria som trenger at Norge tar imot dem, vil det være en absurd situasjon, sier Bastholm.

LES MER: 

• Vårt Land mener: Nå er det på tide at den norske regjeringen tar situasjonen på alvor

• Åtte humanitære organisasjoner: – Norge må ta imot 750 flyktninger fra Hellas

• Ap ut mot KrFs kuppforsøk av bio-lov: – Demokratisk skivebom

---

Fakta:

---

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter