Nyheter

Israel har gitt byggetillatelse til 7.000 boliger på Vestbredden

Israels forsvarsminister Naftali Bennett utstedte onsdag byggetillatelse for 7.000 nye boliger nær Betlehem på den okkuperte Vestbredden.

Boligene skal bygges i den israelske bosetningen Efrat sør på Vestbredden, og departementet antydet at de vil opprette et nytt nabolag kalt Givat Eitam.

Så sent som i januar fordømte EU Israels planer om å utvide bosetningene på Vestbredden, som er ulovlige i henhold til folkeretten, noe Bennett avviser.

Forsvarsministeren tilhører partiet Nye høyre, som sitter i regjering med statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud.

Det er forventet at han vil forlate stillingen sin i løpet av kort tid etter at Netanyahu og rivalen Benny Gantz, som leder Blått og hvitt, i april inngikk en avtale om å danne en såkalt «kriseregjering». Netanyahu fortsetter som statsminister de første 18 månedene. Deretter overtar Gantz.

Mens Netanyahu er ved makten er det forventet at Gantz vil fungere som forsvarsminister, og dermed erstatte Bennett.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter