Nyheter

Barneministeren ber folk sende bekymringsmelding på ny nettside

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ber folk agere dersom de mistenker at barn har det vondt. Nå lanseres en løsning for digital varsling.

– Hvis du nå sitter med en klump i magen eller blir liggende i kveld og tenke på et barn eller en familie du tror kan trenge hjelp, lov meg at de tankene blir med deg i inn i neste dag. Og at tankene blir til handling, sa Ropstad i sin tale til landsstyret fredag.

Skal bli enklere å si fra

Da kunngjorde han også at regjeringen nå lanserer en digital løsning for å enkelt sende inn bekymringsmeldinger til barnevernet. Løsningen skal gjøre det enklere å si ifra og skal bidra til at barn som har det vanskelig, kan få hjelp raskere, ifølge barneministeren.

– Verst å ikke gjøre noe

– Jeg vet hvor lett det er å tenke at barnet ville vært fanget opp av andre dersom det var grunn til bekymring. Det er naturlig å tenke sånn. Men det er nesten alltid feil, slår Ropstad fast.

– Dessuten er det alltid bedre at flere gjør noe for et barn, enn at ingen gjør noe. For det verste vi kan gjøre, er å ikke gjøre noe, sier han.

Lanseringen kommer etter at flere, inkludert ministeren, har vært bekymret for barn som nå ikke har kontakt med barnehage og skole som som risikerer omsorgssvikt og vold.

LES MER

Veslemøy Østrem: Neste krisepakke må gå til de mest sårbare barna

Oppfordrer til videosamtale med barn

Redd Barna vil ha hjertetelefon til alle skolebarn

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter