Nyheter

109 italienske prester har dødd av koronavirus

Spesielt bispedømmet i Bergamo er hardt rammet av pandemien.

109 italienske prester har mistet livet etter å ha blitt smittet av koronavirus, ifølge den italienske nettavisen Aleteia.

Avisen beskriver en rekke fellestrekk hos de avdøde prestene. Mange av dem ble smittet av viruset etter at vært i direkte kontakt med smittede, og prioriterte å være til stede for de syke fremfor å passe på seg selv.

Mens leger og sykepleiere i det nordlige Italia har fått en spesiell status i møte med pandemien, har også prester og nonner vært viktige for smittede og alvorlig syke, skriver The New York Times.

Særlig i Bergamo, en av de hardest rammede byene i Italia, har mange prester mistet livet. I løpet av 20 dager i mars, mistet 24 prester livet. Noen av disse var pensjonerte, mens andre fortsatt var aktive. Den amerikanske avisen skriver at prester i disse områdene har risikert livet for å tilby syke deres åndelige behov.

LES OGSÅ: Koronasmittet biskop trosset myndighetene – nå er han død

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter